Nyheter

Han är NHL:s hetaste målskytt. Med två nya mål i mötet med Minnesota Wild förlängde Gustav Nyquist sin målsvit till fem raka matcher. Tros det blev det förlust för Detroit Red Wings sedan Jonas Brodin legat bakom avgörandet i förlängningen.

Gustav Nyquist fortsätter sin imponerande resa mot stjärnorna i NHL. Under den senaste tiden har den 24-årige svensken varit en källa till glädje för Detroit Red Wings med sitt glödheta målskytte. När han satte två nya mål i första perioden av gårdagens möte med Minnesota Wild hemma i Joe Louis Arena förlängde skåningen sin målsvit till fem matcher. Det ger honom sju mål under den perioden och totalt 23 mål på 46 matcher den här säsongen.

Nyquist sköt 1-0 i ett helsvenskt powerplay då han framspelad av Daniel Alfredsson och Niklas Kronwall satte dit pucken bakom Ilja Bryzgalov. Även Johan Franzén och Joakim Andersson, tillbaka efter sin fotskada, fanns med på isen när målet föll.

2-0 kom sent i första perioden efter att Tomas Tatar stoppat ett skottförsök från backen Ryan Suter på blålinjen. Det uppfattade Nyquist snabbt och satte på jetmotorn innan han frispelades av Tatar i mittzonen. Ensam med Bryzgalov fintade han enkelt in pucken.

Nu blev det ingen hjälteroll för svensken i den här matchen. Minnesota slog sig tillbaka in i matchen och gick fram till 3-2 i tredje perioden innan Tomas Tatar kvitterade och tvingade fram en förlängning. Väl där var det en annan svensk som klev fram ur skuggorna. Jonas Brodin stod för en perfekt framspelning till nyförvärvet Matt Moulson som styrde in segermålet, 4-3, bakom Jimmy Howard.
– Han visade verkligen tålamod där, säger Moulson till mlive.com om den svenske backens förarbete.
– Han tittade upp och fick ögonkontakt med mig. Jag gick på kassen och han kunde inte ha lagt pucken i ett bättre läge.