Winnipeg

VIDEO: Här svarar Ward för en omöjlig klubbräddning

ANNONS

Cam Ward har genom åren gjort sig känd som en målvakt som har förmågan att svara för helt omöjliga parader. I natt var han i farten på nytt när han med en sanslös klubbräddning stoppade Bryan Little från vad som såg ut att vara ett givet mål.
– Ward gav oss en chans att vinna matchen, säger Carolinas tränare Kirk Muller.

Cam Ward har under årets säsong haft stora skadebekymmer och har när han väl funnits på isen inte lyckats prestera på den höga nivå som vi vant oss vid. Förmågan att göra helt omöjliga räddningar besitter han dock fortfarande och det visade han inte minst prov på i bortamötet mot Winnipeg.

Vid ställningen 0-0 i den första perioden blev Bryan Little ensam med en tillspillogiven kasse och såg ut att kunna sätta Winnipegs ledningsmål. Ward ville dock annat och kastade sig på fotbollsmanér tillbaka och lyckades stoppa pucken med en fenomenal klubbräddning. Little och hemmafansen trodde knappt sina ögon och räddningen var utan tvekan en av säsongens absolut bästa.

Carolina kunde efter Wards omöjliga parad se till att säkra en tvåpoängare och vinna med 3-2 efter att Eric och Jordan Staal svarat för varsitt mål. Vem som var lagets stora matchvinnare rådde det dock inga större tvivel om.
– Ward gav oss en chans att vinna matchen, säger Carolinas tränare Kirk Muller till nhl.com.

Ward stoppade 34 av 36 skott han fick emot sig och utsågs till matchens första stjärna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL