Nyheter

Burakovskys sanslösa målform håller i sig

ANNONS

Han avslutade grundserien med att näta i sex raka matcher. I slutspelet har sedan André Burakovskys sanslösa målform hållit i sig. I natt sköt han sitt tredje mål på två slutspelsmatcher när Erie gick upp i 2-0-ledning i första slutspelsrundan mot Saginaw.

Han avslutade grundserien med att svara för åtta mål på de sista sex matcherna och har inte lämnat isen mållös sedan 1 mars. I natt förlängde André Burakovsky sin målsvit till åtta matcher när han svarade för den första fullträffen i andra slutspelsmötet mellan Erie och Saginaw.

Burakovksy har nu svarat för tre mål på två slutspelsmatcher efter att han under gårdagsnatten blivit tvåmålsskytt i första mötet mot Saginaw. Precis som i går slutade också nattens batalj med en 4-3-seger för svenskens Erie som därmed skaffat sig en 2-0-ledning i matchserien.

Under den åtta matcher långa målsviten har nu Burakovksy nätat otroliga elva gånger och med det är han hela OHL:s bästa målskytt just nu. I nattens match överglänstes han dock av Connor McDavid som utöver en assist till skåningens mål även svarade för ytterligare två framspelningar, varav en till Dane Fox segermål i förlängningen.

Oscar Dansk fick för andra slutspelsmatchen i rad stå åt sidan för Devin Williams i Eries kasse.

***

I WHL-slutspelet lyckades Axel Blomqvists Victoria Royals knipa en 2-1-seger efter övertid i första mötet mot Spokane Chiefs. Blomqvist var också högst delaktig i segern med en assist på Victorias första mål i matchen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games