Växjö Lakers HC

Hallam om avgörandet: ”Jag vet inte om det var okej”

ANNONS

Luleå lyckades utjämna kvartsfinalserien mot Växjö via en 5-4-seger på lördagen. Det avgörande målet kom dock att bli omdiskuterat efter att Lars Bryggman tryckt in såväl puck som Teemu Lassilas benskydd med hjälp av sin skridsko.
– Jag vet inte om det var okej, säger Växjötränaren Sam Hallam om det omdiskuterade målet.

Det var vid ställningen 4-4 drygt halvvägs in i den tredje perioden som en omdiskuterad situation uppstod i mötet mellan Luleå och Växjö. Hemmalagets forward Lars Bryggman styrde då in norrbottningarnas ledningsmål med hjälp av skridskon och i samma vecka tryckte han också in målvakten Teemu Lassilas benskydd in i mål.

Efter videogranskning godkändes slutligen målet av domarna till Växjös stora förtret. Smålänningarnas tränare Sam Hallam var tveksam till om fullträffen skulle ha godkänts efter matchen.
– Jag vet bara att vi fick direktiv inför slutspelet att domarna ska vara hårda på målvaktskontakter. Nu har vi två kvällar i rad sett att det inte är så, även om det är olika situationer, säger Hallam till C More och fortsätter:
– Pucken ligger på målvaktens benskydd och Luleåspelaren gör inget stort fel, hela skenan är i isen, men han bromsar in pucken i mål. Jag vet inte om det är okej.

Hallam var trots den snöpliga förlusten nöjd med sättet som hans lag tog sig tillbaka i matchen och såg med tillförsikt fram emot nästa drabbning lagen emellan på måndag.
– Det var starkt av oss att komma tillbaka innan vi åker på ett tufft mål, säger Växjötränaren.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games