SHL

Färjestad sugna på back från finska ligan

ANNONS

Färjestad letar backförvärv till kommande säsong. En kan man komma att hytta i Finland. Där ska man ha ställt in siktet på kanadensaren Simon Gysbers enligt finska tidningen Ilta-Sanomat.

Färjestad ser ut att tappa Ville Lajunen, som ryktas vara på väg till finska ligasegrarna Kärpät till nästa säsong. Man har dessutom inte lyckats något vidare på värvningsfronten på backsidan inför säsongen där Chris Lees tilltänkta ersättare Garrett Stafford floppade och där Shawn Belle redan fått optionsdelen på sitt 1+1-kontrakt uppsagt och hans framtid i klubben är oklar.

Dessutom har Magnus Nygren, som gjort en succéartad återkomst till klubben, kontrakt med Montréal i ytterligare en säsong och är ett frågetecken efter säsongen.

Men Färjestad kan ha ett ersättningsalternativ på ingång till kommande säsong. Enligt finska tidningen Ilta-Sanomat är man intresserade av Ilves back Simon Gysbers.
Tidningen skriver att det är sannolikt att den kanadensiske backen spelar i Sverige kommande säsong och att Färjestad är ett seriöst alternativ för honom.

26-åringen har just avslutat sin första säsong i Europa och sköt sex mål och 18 assist på 58 matcher i finska ligan och var Ilves poängstarkaste back.

Tidigare har han spelat för Toronto i AHL under tre säsonger efter att han lämnade collegehockeyn bakom sig. I AHL svarade han för 81 poäng på 196 matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games