Washington

VIDEO: ”Bäckis” osjälviska agerande – lät lagkamraten få sitt 20:e mål

ANNONS

Nicklas Bäckström behövde bara stötta till pucken för att försäkra sig om att den skulle gå in i det öppna målet. I stället skyddade han den från motståndarnas klubbor och lät Troy Brouwer göra sitt 20:e mål för säsongen.
– Den mesta osjälviska grejen jag någonsin har sett i hockey, säger Brouwer om ”Bäckis” agerande. 

Scenariot utspelade sig i slutsekunder av  Washington Capitals 4-2-seger mot Toronto Maple Leafs hemma i Verizon Center i går kväll. Troy Brouwer hade slagit pucken sarg ut och den var på väg mot den tomma motståndarkassen när Nicklas Bäckström hann upp den. Men i stället för att peta in pucken i mål lät svensken den glida in i kassen genom att stänga ute de jagande motståndarna från att fånga upp den.

Det gjorde att Brouwer nådde 20 mål för andra gången i sin NHL-karriär.
– Det var den mest osjälviska grejen jag någonsin har sett i hockey sade Brouwer till sajten Russian Machine Never Breaks efter matchen.

Bäckström blev även hyllad av coachen Adam Oates efter matchen.
– Vilket fantastiskt uppträdande, men det är ju den personen han är, är det inte, fråga sig Oates.

TVÅ 20-MÅLSSKYTTAR I CAPS
– Det var väldigt osjälviskt av honom. Han är smart nog, han visste säkert att han inte skulle få assist på målet heller, så han fick inte ens någon poäng. Det är fantastiskt, det är den han är.

Nej, Bäckström fick ingen assistpoäng på målet, den gick till backen Karl Alzner. Däremot spelade han och Marcus Johansson fram till Brouwers första mål i matchen, ett mål som betydde 1-0 i powerplay.

Washington gick fram till en snabb 3-0-ledning i första perioden. Toronto kom tillbaka och jämnade ut matchen via två reduceringsmål. Carl Gunnarsson hade assist på Dion Phaneufs 2-3-mål.

I Washington var Troy Brouwer inte den enda som nådde 20-målsplatån. Även Joel Ward gjorde det när han sköt vad som blev det matchvinnande 3-0-målet. Det är första gången i NHL-karriären som Ward når den platån.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games