SHL

Kolarik frälste Linköping i andra övertidsperioden

ANNONS

Det krävdes närmare 24 minuters övertid för att skilja Linköping och Frölunda åt. Sen avgjorde Chad Kolarik efter ett dåligt byte av Frölunda som friställde målkungen.
– Det är grymt. 1-1 och dubbel-övertid. Det är det här man spelar för, säger Kolarik.

SM-slutspelets första förlängning tillkom redan under den tredje speldagen. Linköping vann till slut en högdramatisk match mot Frölunda och kvitterade till 1-1 i matcher efter att ha vunnit med 2-1 i en närmare 24 minuter lång förlängning.

Segerskytt blev Chad Kolarik i den andra övertidsperioden. Han fick en strålande diagonalpass från Daniel Rahimi som slog pucken från egen blå till offensiv bli mitt i ett tamt Frölundabyte som innebar att Dick Axelsson hamnade på vänsterbacksposition och inte kunde hantera Kolarik.
– Det var grymt pass av Almtorp. Jag såg Axelsson i försvaret, han är forward, så jag gick runt honom, säger Chad Kolarik till C More och trodde tydligt att det var Almtorp och inte Rahimi som stod för det eleganta långpasset.

Kolarik kom in från höger och skar in mot mål och avlossade trots sin högerfattning in pucken vid vänstra stolpen från högra tekningscirkeln. Ett kliniskt avslut från SHL:s skyttekung.
– Det är grymt. 1-1 och dubbel-övertid. Det är det här man spelar för.

Just förlängningsdelen av matchen var i allra högsta grad högintressant och mer chansrik än ordinarie tid var. Dick Axelsson och Jonas Junland brände exempelvis var sina frilägen under förlängningen och Frölunda hade en bra chans att avgöra i slutskedet av första övertidsperioden när Jonas Junland åkte ut för att ha hakat Max Görtz.
– Båda lagen kör mycket, det är två offensiva lag men vi måste hålla tålamodet i defensiven. Men vi borde kunna vinna med tiden, vi har bättre ork än dem, sade Max Görtz efter den första förlängningsperioden.

Eric Himelfarb sköt matchens första mål i första perioden och Anton Axelsson kvitterade i den andra efter att Frölunda haft bra press i den perioden efter en inte alls lyckad första period där Frölundatränaren Roger Rönnberg konstaterade:
– De spelar slutspelshockey och det ser ut som att vi fortfarande är i serielunk.

Linköpings poängkung Pär Arlbrandt visade upp en lite annorlunda sida mot vad man är van att se och täckte en del skott under matchen.
– Det blir ju ett annat spel nu, jag ska kunna se mig själv i spegeln efteråt och veta att jag jobbat så hårt jag kan, konstaterade poängkungen.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games