Nyheter

Ilskan mot Trojas buse: ”Så jäkla svinigt och respektlöst”

ANNONS

Kvalserien till allsvenskan innehöll en otäck incident i går. I mötet mellan Vita Hästen och Troja-Ljungby sänkte gästernas back Joakim Nettelbladt motståndarforwarden Markus Gunnarsson med en ful tackling mot huvudet.
– Han borde inte få spela mer i kvalserien, säger Vita Hästens vd Fredrik Jensen om Nettelbladt till folkbladet.se.

Det var halvvägs in i den tredje perioden som Joakim Nettelbladt gled in från sin position på blålinjen och satte upp armbågen i huvudet på Markus Gunnarsson – som befann sig långt ifrån spelet med puck.

Gunnarsson blev liggande på isen, blödande från huvudet, innan ambulanspersonal kom på plats och kunde hjälpa Vita Hästen-forwarden av isen med bår och därefter ta honom till sjukhus. Nettelbladt fick matchstraff för sitt agerande i situationen och har sannolikt en avstängning att se fram emot.

”TRYCKER TILL MED ARMBÅGEN AVSIKTLIGT”
En som reagerade starkt på händelsen var Vita Hästens vd Fredrik Jensen. Han sprang ned till spelgången för att konfrontera Nettelbladt, uppger folkbladet.se.
– Det gjorde jag för att markera. Han påstod att han inte såg Gunnarsson, men han kan säga vad han vill. TV-bilderna visar att han trycker till med armbågen avsiktligt. Det var riktigt svinigt, respektlöst, säger Jensen till tidningen.

Den första rapporten från sjukhuset efter matchen var att Markus Gunnarsson hade drabbats av en kraftig hjärnskakning, men att han hade undvikit skador på nacken.
– Det är otäckt när det händer. I värsta fall hade det kunnat vara slutspelat för alltid för Marcus. Men troligen kommer han inte spela något mer i den här kvalserien och det borde inte heller Joakim Nettelbladt få göra, tycker Fredrik Jensen.

Vita Hästen vann matchen med 8-5 och toppar kvalserien på maximala sex poäng efter två spelade matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL