Växjö Lakers HC

Växjö körde över Luleå: ”Det var pyspunka av allting”

ANNONS

Växjö fick en smakstart på sitt första SM-slutspel och vann med klara 4-0 mot Luleå i första kvartsfinalen sedan Luleå bjudit på åtminstone tre av målen rakt av.
– Det vart pyspunka av allting, säger Luleås tränare Jonas Rönnqvist om insatsen.

Växjö kunde inte fått en mycket bättre start på sitt första SM-slutspel än man fick. Luleå kom ingenstans i den första kvartsfinalen nere i Småland och Teemu Lassila fick hålla nollan och Luleå visade sig ha ungefär samma dåliga form som man gick in i slutspelet med.

Söndagens förlust var lagets sjätte raka nederlag och man bjöd mer eller mindre på den 2-0-ledning Växjö fick med sig efter första perioden.

Liam Reddox stötte in 1-0 när han stressat Dean Kukan till att tappa pucken som sista man och kanadensaren hann upp pucken precis före David Rautio och petade in Växjös första slutspelsmål mellan benen på denne.

Bara någon minut senare kom 2-0. Alexander Johansson skickade in pucken från vänsterkanten och Chris Abbott styrde in pucken i eget mål.
– Jag vinner pucken nere i hörnet och ser att Markusson är där inne och Josen också, så jag slänger in den. Det är väl sånt som händer i de här tiderna, säger Alexander Johansson till C More.

– Vi såg tama, tempofattiga och skärrade ut där ute och gjorde i princip två självmål också, sade Luleå-tränaren Jonas Rönnqvist efter första perioden.

Luleå hämtade sig aldrig riktigt efter den starten, även om man fick flera chanser att komma in i den via powerplayspel som man aldrig lyckades få något snurr på under matchen.

Istället sköt Rhett Rakhshani trycka in 3-0 när han krigade frenetiskt framför mål halvvägs in på andra perioden. Ett mål som kom till sedan Noah Welch snyggt räddat kvar pucken i offensiv zon med en nedtagning på blålinjen och därifrån – om inte redan – så hade Växjö full kontroll på matchen.
– Jag är jätteglad för den starten vi får i första perioden. Det är två studs- och flytmål vi får och ger oss andrum, säger Växjös tränare Sam Hallam.

– Sen har vi, ska inte säga flyt, men vi får ett par powerplay i tredje perioden som tar udden från Luleås försök att komma igen, fortsatte Hallam.

Växjö sköt 4-0 i tom kasse genom Alexander Johansson sedan en Luleåback tappat pucken vid egen blå.

I Luleå valde man att matcha Linus Omark med Linus Klasen och Niklas Olausson för första gången den här säsongen. Per Ledin fick spela med bröderna Abbott och ingen av kedjorna fungerade alls.
– Det är första gången vi spelar med de här kedjorna och vi vill ge det tid och så får vi utvärdera det senare, säger Rönnqvist och förklarade vidare hur han kände att laget såg ut överlag för dagen:

– Vi är alldeles för bleka idag för att överhuvudtaget få med oss något här ifrån. Det såg blekt ut och tamt ut överhuvudtaget.

– Det vart pyspunka av allting. Det gäller bara att glömma det här och gå vidare.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games