SHL

Svängigt och händelserikt när Frölunda tog ledningen

ANNONS

Det var händelserikt och svängigt när Frölunda tog ledningen med 1-0 i kvartsfinalserien mot Linköping efter att ha vänt 1-2 till 3-2 efter att man dessförinnan tappat ledningen i tredje perioden efter stor dominans.
– Det här är lite Linköping och utmaningen att möta dem. De är så skickliga i sin offensiv och ger man de bara en liten chans så kan de utnyttja den och vända. Det var det som hände här idag, säger tränaren Roger Rönnberg.

Det hände en hel del i Scandinavium när Frölunda tog emot Linköping i kvartsfinalstarten.
Trots en veckas speluppehåll var Frölunda det klart vassare laget under de två första perioderna, men man hade bara med sig en 1-0-ledning – en ledning man hade med sig från första perioden när Dick Axelsson snurrat friskt i anfallszon och med en lika överraskande som genial sidledspassning hittat Magnus Kahnberg med öppet mål.
– Jag tycker vi gör en bra första period. Vi hänger med bra i matchtempot och det märks att vi tränat rätt, sade Magnus Kahnberg till Kanal 5.

Första perioden bjöd även på ett överfall från Mattias Sjögren, som tacklade Mats Rosseli Olsen rakt i huvudet men bara fick två minuters utvisning. Av allt att döma kommer tacklingen anmälas i efterhand och lär ge LHC:s förstacenter en längre avstängning.
– Det är ju en solklar checking to the head. Kan inte bli mer solklar. Det är väl kanske svårt för domarna att se. Men det där kommer bli en avstängning, absolut, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg och experten Petter Rönnqvist förklarade att han ser tacklingen som i sitt tycke ”nästan fulare” än den som Regehr gjorde på Sebastian Karlsson tidigare i veckan.

Efter en mållös andra period som Frölunda dominerade chansmässigt vände sedan plötsligt Linköping på matchen.
Jakub Vrána, den unge tjecken, tryckte in kvitteringen tidigt i perioden när han störtade på mål och tog hand om en ganska tafflig retur från Linus Fernström på ett inlägg från Joachim Nermark.

2-1 för LHC kom åtta minuter in på perioden när Chad Kolarik fick en sidledspass av Johannes Salmonsson och bara hade att lägga in pucken i ett närmast övergivet mål.
– Det här är lite Linköping och utmaningen att möta dem. De är så skickliga i sin offensiv och ger man de bara en liten chans så kan de utnyttja den och vända. Det var det som hände här idag, konstaterade Frölundatränaren Roger Rönnberg efteråt.

Chad Kolarik hade även en kanonchans att göra 3-1 inte långt senare, men hans avslut – en fräckis mellan benen – gick över.
Istället kunde Joel Lundqvist kvittera för Frölunda när han vid högra stolpen kunde slå in ett pass från Max Görtz, som i sin tur fått pucken från Pontus Widerström.
– Vi tappade lite fart där. De kom in i matchen på lite slarv. Vi blev lite väl passiva i inledningen av tredje och får två kassar. Men det var skönt att vi kunde komma tillbaka, säger Joel Lundqvist.

– Det var kul att se den här kedjan med Joel, Max Görtz och Widerström och att de fick vara med och bidra idag, säger Rönnberg.

Och bidra fick man göra ännu mer. För bara 80 sekunder efter Lundqvists 2-2-kvittering hade matchen – och tredje perioden – fått sin andra vändning när Lundqvist tekade bak till Görtz som snurrade upp Simon Hjalmarsson rejält innan han snärtade in segermålet.
– Det är ett trollerinummer av Görtz, säger Rönnberg som även passade på att hylla skåningens slit i klubben sedan han värvades från Färjestad tidigare under säsongen.
– Han har jobbat hårt för att komma i form sedan han kom till oss.

Efter slutsignalen fick LHC-fansen se Chad Kolarik bli ledd av isen sedan han inte kunnat stödja ordentligt på ett av benen. En eventuell skada som knappast kommer lämpligt för Linköping – i synnerhet inte med tanke på att man lär bli utan Mattias Sjögren några matcher framöver också.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games