SHL

Succétränaren rördes av fansens stöd

ANNONS

Leksands säsong är över. Nykomlingen samlade på sig fler poäng än någon annan nykomling gjort, men fick ge vika i socialslutspelet.
– Det är tuffare än i Allsvenskan, det är ju som kvalseriematcher varje kväll. Men det är en försmak på slutspelet. Det här vill vi ha mer av, det är därför det är så surt att det tog slut idag. Men vi kommer tillbaka, säger en rörd Andreas Appelgren.

Leksands säsong tog slut i socialslutspelet. Den dåliga starten i matchen mot HV71 blev för mycket att resa sig från i den tredje och avgörande socialslutspelsmatchen i Tegera Arena.

Men ändå var inte de tre insläppta målen i första perioden som tog knäcken på laget enligt tränaren Andreas Appelgren. Det var 0-4-målet som kom innan man lyckades få in två snabba senare i tredje perioden.
– Det är en jävla tomhet. De fick det där fjärde målet…. hade vi fått ett mål före dem, då vet jag att vi hade gått ikapp för det är sånt jävla go i det här gänget. Nu blev det lite för jobbigt för oss till slut, säger han till C More när han beskriver sina känslor direkt efter slutsignalen.

Sedan förklarade han vidare om lagets problem att hämta upp underlägen och att man får svårt när man hamnar i underlägen.
– Det är väldigt små marginaler. Jag tycker deras målvakt är riktigt bra idag. Oscar har varit bra när vi vann. Det är lite för tajt, de är duktiga när de får spela i ledning. Vi kanske inte har den bredden på truppen som gör att man kan lirka upp dem.

Leksand lämnar ändå en stark säsong bakom sig. Man slutade sjua på 83 poäng, fler poäng än någon nykomling samlat ihop tidigare.
– Det är tuffare än i Allsvenskan, det är ju som kvalseriematcher varje kväll. Men det är en försmak på slutspelet. Det här vill vi ha mer av, det är därför det är så surt att det tog slut idag. Men vi kommer tillbaka.

Appelgren hyllades också, med all rätt, av fansen som efter slutsignal vecklade upp en stor banderoll med texten ”APPELGREN BLI VÅR SIR ALEX. STANNA PÅ LIVSTID!” och det var en rörd Appelgren som tog emot fansens hyllningar.
– Ibland i det här yrket har man inte så många som tycker om en. Men det är i varje fall några som stått och målat, sade han lite skämtsamt.
– Nämen det klart man får vara tacksam för det. Jag är oerhörd ödmjuk inför det och fansen är ju fantastiska här och vi har under flera år jobbat tillsammans och är ganska tajta med supportrarna och det klart att det värmer, men det hjälper oss ju tyvörr inte till slutspel.

Även Patrik Hersley, rekordbacken, passade på att hylla fansen.
– Det finns en jättestor kultur här. Det är en stor passion på en så här liten plats Det är ganska fantastiskt

Hersley själv sitter på ett utgående kontrakt och lär inte ha några större problem att få till ett kontrakt av rang till kommande säsong. Mycket talar för en utlandsflytt efter storsuccén, men inget är klart och han säger själv att han än så länge saknar några kontraktsförslag – men att det ”väl lär komma”. Men han öppnar för en fortsättning i Dalarna.
– Är det SHL finns det absolut en stor chans att jag stannar i Leksand.

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM