Nyheter

Mårtenssons storlag först till kvartsfinal

SKA är klara är första lag att avancera till kvartsfinal i KHL-slutspelet om Gagarin Cup.
Laget vann med 4-0 i matcher mot CSKA efter en stark vändning i en intensiv match på bortaplan på tisdagen.

SKA hämtade upp både 0-2 och 2-4 i matchen innan man vann med 5-4 efter förlängning där Aleksej Ponikarovskij avgjorde efter bara tre minuter när han lirkade in en puck vid mållinjen som hamnat där efter bra förarbete från Ilja Kovaltjuk.

Storstjärnan Kovaltjuk var poänglös i de tre första slutspelsmatcherna men hade nu sin första poäng i slutspelet när han sköt det viktiga 3-4-målet med sju minuter kvar.
Roman Červenka kvitterade med 1.18 kvar när SKA plockat målvakten.

Červenka toppar poängligan i slutspelet efter att ha gjort åtta poäng på de tre senaste matcherna. Han hade utöver sitt mål två assist idag. En fram till Patrick Thoresens 1-2-reducering och en till Tony Mårtenssons 2-2-kvittering som innebar svenskens första mål i slutspelet.

Alexander Salák fick släppa in dubbelt så många mål som han totalt gjort på de tre första matcherna, men stoppade ändå 41 skott i matchen.

* * *

Värre gick en annan klubb med svenskt inslag. Avtomobilist med Tobias Viklund är bara en match från semester sedan man åkt på sin tredje raka uddamålsförlust mot Barys när man föll med 1-2 hemma och ligger därmed under med 0-3.

För storklubben Ak Bars, som länge var med och slogs om titeln i östra konferensen, är läget också illa om än inte 0-3.
Men det är 1-2-underläge mot Sibir efter att man blivit rejält utspelade och förlorat med 1-7 i den första av två raka bortamatcher.

Finländaren Jonas Enlund sköt ett hattick genom att göra Sibirs tre första mål.