Vancouver

Läcks mardröm – släppte in sex mål på tio minuter

Vancouver Canucks fortsätter att svaja. I natt gick laget in i tredje perioden av hemmamatchen mot New York Islanders med en 3-0-ledning. Slutresultatet? 4-7 efter att Eddie Läck släppt in sex mål på tio minuter i slutperioden.
– Jag ska inte ljuga, jag har aldrig sett något liknande, säger Islanders veteranmålvakt Jevgenij Nabokov efter målkalaset.

Vancouver Canucks 2014 har varit allt annat än vackert. Efter en lovande inledning på säsongen har laget tappat konceptet helt och hållet. Den ena förlusten efter den andra har slagit hårt mot laget, men frågan är om inte nattens nederlag mot New York Islanders är säsongens största skämskudde.

Canucks hade nämligen en 3-0-ledning inför den tredje perioden innan allt gick åt helskotta. Islanders inledde slutperioden med tre raka powerplay. Man utnyttjade alla tre till att utjämna matchen varpå Frans Nielsen sköt 4-3 till gästerna kort därpå. Backen Chris Tanev kvitterade halvvägs in i perioden, men det dröjde sedan bara tio sekunder innan Matt Martin hade gjort 5-4 och ytterligare 1.41 innan Anders Lee skjutit 6-4.

Islanders hade då gått från 0-3 till 6-4 inom loppet av tio minuter och 32 sekunder. Mitt i kaoset befann sig den svenske målvakten Eddie Läck, som har tagit över förstaspaden i Vancouver efter Roberto Luongos flytt till Florida Panthers.

”DET ÄR HELT GALET”
– Det var en väldigt, väldigt märklig period, säger han till Canadian Press.
– Det här var inte bara våra utvisningsdödares fel. Jag måste stoppa pucken också och det gjorde jag inte i kväll.

New York Islanders målvakt Jevgenij Nabokov har hunnit uppleva ett och annat under sin långa NHL-karriär, men nattens händelser var unika.
– Jag ska inte ljuga, jag har aldrig sett något liknande. Aldrig åtta mål på en period. Det är helt galet, säger han till nhl.com.

Kyle Okposo var poängbäst i Islanders med tre assist. Utöver det hade laget fyra spelare med två poäng i Anders Lee (1+1), Frans Nielsen (1+1), Josh Bailey (1+1) och Travis Hamonic (0+2).

I Vancouver gjorde Henrik Sedin sitt tionde mål för säsongen. Det var hans första poäng på tolv matcher och första mål sedan den 14 december.