Nyheter

Valdix: ”Spel i Malmö är alltid intressant”

ANNONS

Han kommer från sin bästa säsong i karriären och verkar redo för större uppgifter. För några veckor sedan ryktades det om att Andreas Valdix var på gång till Malmö och huvudpersonen själv ser det som ett intressant alternativ till nästa säsong.
– Det är klart att spel i moderklubben alltid är intressant, men jag har inte stängt dörren till Oskarshamn heller, säger Valdix till hockeysverige.se.

Efter att han under flera års tid legat runt 20 poäng per säsong i HockeyAllsvenskan fick Andreas Valdix ett rejält lyft i Oskarshamn den gångna säsongen. 29-åringen svarade för 36 poäng (13+23) på 51 matcher och slog därmed sin tidigare bästanotering när det gäller poäng med råge.

Valdix bidrog också med ett starkt tvåvägsspel och stod ut som Oskarshamns klart främsta spelare.
– Jag är väldigt nöjd med min säsong. Det är den poängmässigt bästa jag har presterat och positionsbytet är nog en viktig del som spelade in i lyftet, säger skåningen till hockeysverige.se.

29-åringen gick från att spela ytterforward till att agera center och kom mer till sin rätt i spelet efter positionsbytet. Det tillsammans med ett stort förtroende från tränaren Fredrik Söderström bäddade för framgången.
– Du vågar spela ut på ett annat sätt när du har tränarens förtroende. Det har varit en starkt bidragande faktor till att det gick så bra som det gjorde, säger Valdix.

”HÖRDE FRÅN MALMÖHÅLL ATT DET FANNS ETT INTRESSE”
Det gick till och med så bra att Valdix ryktades vara aktuell för en återkomst till moderklubben Malmö i slutet av säsongen. Exakt hur nära det var att så blev fallet har dock inte ens huvudpersonen själv koll på.
– Jag snackade aldrig själv med Sylvegård men hörde från Malmöhåll att det fanns ett intresse. Det kändes ändå långt borta till att Oskarshamn skulle släppa mig med tanke på att vår säsong ännu inte var avgjord när datumet för övergångar gick ut, säger Valdix.
– Sedan hade det nog varit konstigt att byta lag mitt under en säsong. Då hade det känts bättre att vara med Malmö hela säsongen i så fall.

Malmö är dock fortfarande ett högst intressant alternativ för Valdix själv inför nästa säsong. Skulle han få ett erbjudande av de allsvenska seriesegrarna skulle han överväga det noga.
– Det är klart att det alltid är intressant med spel i Malmö som ändå är min moderklubb, men samtidigt stänger jag inte dörren för en fortsättning i Oskarshamn heller.
– Jag vet att min agent har snackat med Roger (Jönsson, sportchef i Oskarshamn) om en förlängning.

Valdix säger sig veta att det finns konkret intresse från såväl utlandet som svenska klubbar, men att han ännu inte fått något erbjudande att ta ställning till. Centerns agent Niklas Granberg vill inte kommentera vilka klubbar som visat intresse utöver Oskarshamn, men är inte förvånad över att många lag vill kontraktera 29-åringen.
– Andreas kommer från sin bästa säsong i karriären och var som jag ser det en av allsvenskans bästa tvåvägscentrar, säger Granberg till hockeysverige.se.
– Att det finns ett stort intresse är således inte konstigt, men jag kommenterar aldrig vilka klubbar det handlar om offentligt.

KÄNNER SIG REDO FÖR SHL-SPEL
Om det inte skulle bli vare sig Malmö eller Oskarshamn för Valdix säger han sig själv känna sig redo för att testa på spel i SHL igen. Något han senast gjorde under fyra matcher med Timrå säsongen 2010-2011.
– Skillnaden mellan allsvenskan och SHL är inte så stor längre och jag vill självklart spela i en så bra liga som möjligt.
– Får jag bara förtroende och en ärlig chans även på SHL-nivå känner jag att jag skulle kunna prestera bra även där.

Inför årets säsong blev det klart med en förlängning av kontraktet med Oskarshamn så sent som i september. Till kommande säsong hoppas Valdix ha klart med en klubb långt tidigare än så.
– Får man klart allt i bra tid så tror jag det gynnar en i förberedelserna. Jag hoppas självklart ha klart med allt så snart som möjligt.

Vad gör du fram tills du får klart med en ny klubbadress?
– Just nu kör jag lite med några killar i Oskarshamn och där kommer jag nog också spendera stora delar av sommaren, med tanke på att jag har en lägenhet där. Sedan får vi se vad mer det kan bli framöver.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM