Videocenter

Ruutu sänkte forna klubben – som fortfarande betalar hans lön

ANNONS

Tidigare under veckan bytte Carolina bort Tuomu Ruutu till New Jersey. Som en del i affären betalar dock fortfarande Hurricanes en del av finländarens lön. Ruutu tackade i natt för det genom att sänka sina forna lagkamrater i sin andra match för Devils.
– Han var exceptionellt bra, säger Devils coach Pete DeBoer om nytillskottet.

Tuomo Ruutu har i år haft en allt annan än lyckad säsong och trejdades i veckan från Carolina till New Jersey. Redan i sin andra match för Devils ställdes han i natt mot sina forna lagkamrater och passade då på att sänka laget som fortfarande betalar en del av hans lön.

I affären med Devils åtog sig Hurricanes att betala hela 950 000 dollar av finländarens lön årligen och i utbyte fick man då forwarden Andrei Loktionov. När man i natt ställdes mot Ruutu för första gången ångrade man nog det beslutet. Vid likaläge med dryga sex minuter kvar att spela var det nämligen just 31-åringen som avgjorde matchen med sitt 5-4-mål.

Ruutu noterades även för en assist och utsågs till matchens första stjärna. Efteråt hyllades han också av Devils coach Pete DeBoer.
– Vi hade inte vunnit den här matchen utan honom. Han var exceptionellt bra, säger DeBoer till Star Ledger.
– Det var en fantastisk match av honom med tanke på vad han gått igenom. Hans fru är fortfarande kvar i Carolina och väntar deras barn. Med alla resor har han nästan inte varit hemma alls på två månader.

Utöver Ruutu spelade Adam Henrique än en gång en framträdande roll för Devils. 24-åringen förlängde sin målsvit till sex matcher genom att svara för två av Devils fullträffar och totalt har den unga forwarden nu svarat för fantastiska nio mål på sina sex senaste matcher.

Den här artikeln handlar om: