Nyheter

Räty skulle lägga av – är nu klar för spel i herrlag

ANNONS

Efter förlusten mot Damkronorna i OS-kvartsfinalen i Sotji gick Finlands målvakt Noora Räty ut i ett öppet brev och meddelade att hon skulle lägga av. Nu har hon i stället skrivit på ett kontrakt med herrlaget Kiekko-Vantaa i finska andraligan till nästa säsong.

I besvikelsen efter förlusten i OS-kvartsfinalen mot Damkronorna gick finska målvakten Noora Räty ut och meddelade att hon skulle lägga av. I ett öppet brev skrev hon att hon inte såg någon framtid för damhockeyn och att det enda som skulle kunna få henne att fortsätta var om hon fick kontrakt med ett herrlag.

Nu är det också precis vad som har hänt. På sin hemsida meddelar nämligen Kiekko-Vantaa, hemmahörande i finska andraligan Mestis, att man kontrakterat finskan för nästa säsong. Därmed går 24-åriga Räty från att lägga skridskorna på hyllan till att spela herrhockey på hög nivå i hemlandet.

Räty blir därmed den andra damhockeyspelaren att testa på spel i finska andraligan. Sedan tidigare har den kanadensiska storstjärnan Hayley Wickenheiser representerat HC Salamat i tio matcher säsongen 2003-2004.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games