Nyheter

Red Wings trejdar Järnkrok – som kan vara på väg hem

ANNONS

Calle Järnkroks tid i Detroit Red Wings organisation är över. På onsdagen trejdades han till Nashville Predators i en affär som såg veterancentern David Legwand gå i motsatt riktning. Ryktet säger nu att Red Wings valde att släppa Järnkrok eftersom han är på väg hem till Sverige.

Blir Calle Järnkroks sejour i Nordamerika ettårig? Ja, ska man tro ryktena från Nordamerika kan han vara tillbaka i Brynäs redan nästa säsong. På onsdagen trejdades Järnkrok till Nashville Predators tillsammans med Patrick Eaves och ett draftval i utbyte för veterancentern David Legwand, som kan bli unrestricted free agent.

Enligt TSN:s expert Bob McKenzie kan Red Wings inkludering av Järnkrok i trejden tolkas som ett tecken på att svensken är på väg hem till Sverige och Brynäs till hösten. Det påstås att 22-åringen inte trivs i Nordamerika, där han har spelat för AHL-laget Grand Rapids Griffins den här säsongen, och att han har haft hemlängtan.

Järnkrok, som har vunnit både SM-guld med Brynäs och VM-guld med Tre Kronor, har spelat 57 matcher för Grand Rapids och har gjort 13 mål och totalt 36 poäng. Med den noteringen är han lagets tredje bästa poängplockare.

I David Legwand får Detroit en välbehövlig center. Just nu har laget Henrik Zetterberg, Pavel Datsiuk, Darren Helm och Stephen Weiss skadade. Legwand draftades som tvåa av Nashville Predators bakom Vincent Lecavalier 1998. Han har spelat 956 matcher för Predators, flest av samtliga spelaren i klubbens historia. Den här säsongen har han gjort 40 poäng (10+30) på 62 matcher.

Patrick Eaves, 29, har gjort 439 NHL-matcher under karriären, varav 25 för Detroit den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games