Veckans Lag

Veckans Lag #19

ANNONS

Idag börjar säsongens sista SHL-vecka. Och det firar vi med att ge er säsongens näst sista Veckans Lag. Det blir ingen vidare blandad kompott, utan blir en hel del spelare från de dominerande klubbarna under veckan. Däremot blir det flera spelare som inte varit med i laget tidigare.
Och förstås Veckans Armanius.

 

MÅLVAKT:
Oscar Alsenfelt, Leksand
(6)
Det blev en annorlunda vecka för Alsenfelt. Han spelade bara en match innan han tvingades kasta in handduken under veckoslutet med migrän. Men den matchen han spelade gjorde han det felfritt. Han stoppade 37 av 37 skott och höll nollan i 1-0-segern mot Brynäs.

BACKAR
Mikael Wikstrand, Frölunda
Fick lite utdelning igen under veckan. Hade en passningspoäng mot Färjestad och tryckte sedan in båda Frölundas mål i 2-4-förlusten mot Växjö och fördubblade i och med den målskörd han haft på sina 15 första matcher.

Magnus Johansson, Linköping
Fälthärren i det bakre ledet i ett Linköping som är på gång efter en tung säsong. Laget vann samtliga sina tre matcher under veckan och fick dessutom lite ordning på sitt försvarsspel i de två sista matcherna. Johansson levererade tre assist under veckan.

FORWARDS
Oscar Möller, Skellefteå
Det finns ingen som är lika het som Oscar Möller i SHL just nu. Han har varit minst dubbel målskytt i fem raka matcher. Den gångna veckan blev det sju mål och två assist på tre matcher.

Joakim Lindström, Skellefteå (3)
Bakom varje framgångsrik Oscar Möller finns en Joakim Lindström. Han har levererat lika många poäng som Möller i veckan. Sanslösa nio, fördelat på två mål och sju assist och har med en poängs marginal tagit sig förbi den poängnotering han hade när han vann poängligan för ett par år sedan.

Ville Viitaluoma, Örebro
Återvände till SHL efter misslyckandet i Luleå. Då sköt han bara 15 poäng på hela säsongen. I Örebro startade han upp med ett hattrick direkt och fortsatte med att göra både mål och assist när han återvände upp till Luleå för match två dagar senare.

 

VECKANS…

…comeback: Linus Omark svarade för ett mål och en assist i sin comebackmatch mot Luleå. Men det blev ändå förlust och utebliven hjälteroll.

…poängrekord: Pär Arlbrandt slog LHC:s klubbrekord i poäng under en och samma säsong när han slängde iväg tre poäng i lördagsmatchen mot moderklubben HV71. Linus Klasen, Rhett Rakhshani och Dennis Rasmussen passade parallellt på att tangera sina klubbars rekord den dagen och har tre matcher på sig att slå dem.

…debut: Ville Viitaluoma, så klart. Att komma från en tung säsong hemma i Finland till en ny klubb och kliva in och skjuta tre mål mot ligatvåan Frölunda direkt är imponerande.

…miss: ”Jag tycker nästan hela skenan är i isen” förklarade Niklas Nordgren ett mål som han fick bortdömt för spark sedan just detaljen att hela skenan inte var i isen. Och det var ju det som var problemet. Att den bara nästan var i isen.

…avslut: Delat mellan Anton Hedmans oväntade soloprestation mot HV71 och Oscar Möllers acceleration och avslut i taket på sitt andra mål mot Leksand.

…ilska 1: Torgny Bendelin var jättearg efter HV:s förlust mot Linköping eftersom hans lag spelat matchen innan och LHC fått vila. HV, Luleå och Leksand, som båda spelat dagen innan och motståndarna inte gjort det, gjorde riktigt platta matcher på lördagen.

…ilska 2: Målvaktsgurun Erik Granqvist var, med all rätt, inte nöjd med hur Mattias Ritola kom undan utvisning efter att ha rammat Fredrik Pettersson Wentzel i lördagens match.

…skamnolla: Luleå kammade noll mot de två kvalserielagen Örebro och AIK inom loppet av 21 timmar på fredag-lördag.

…ligadödare: Det är fortfarande tre omgångar kvar av SHL, men Skellefteå säkrade ligasegern redan i lördags och samma dag såg Brynäs till att det var klart att Örebro gör AIK sällskap till kvalserien. Samtidigt är det mer eller mindre givet att Växjö och Luleå blir topp fyra. Det är inte mycket kvar att spela om sista veckan.

…”han blir inte direkt yngre”: Ifjol sköt Jan Hlaváč sju poäng på tretton matcher för Växjö. I år värvades han igen och har redan sex poäng på sju matcher. Begreppet ”han blir inte direkt yngre” har därmed blivit en smula luddigt för de som väljer att konsekvent använda sig av det…

…Armanius:



 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games