St. Louis

Jättetrejden – nu tar St. Louis sikte på Stanley Cup

ANNONS

När Ryan Miller slutligen blev trejdad tog han steget från botten till toppen. Efter tolv år i Buffalo Sabres organisation skickades 33-åringen på fredagen till St. Louis Blues i en stor trejd som involverade fem spelare och två draftval.

Ryan Miller har varit det tveklöst största namnet på trejdmarknaden inför onsdagens trading deadline. Amerikanen, som blir unrestricted free agent 1 juli, har länge varit tillgänglig på marknaden, men det har tagit lång tid för intressenterna att sy ihop en affär som fallit Buffalo Sabres i smaken.

På fredagen kom slutligen beskedet att Miller lämnar bottenlaget Buffalo. Efter tolv år i klubben har han och lagkaptenen Steve Ott trejdats till topplaget St. Louis Blues. I utbyte får Sabres målvakten Jaroslav Halak, forwarden Chris Stewart, talangen William Carrier samt Blues förstaval 2015 och tredjeval 2016.

FAVORITER ATT VINNA STANLEY CUP
Miller och Ott ger storsatsande St. Louis Blues ännu mer eldkraft i jakten på en Stanley Cup-titel. Laget är just nu delad tvåa i hela NHL efter Anaheim Ducks med 84 inspelade poäng på 58 matcher och har av bookmakers i Las Vegas utmålats som den största favoriten till mästartiteln tillsammans med Chicago Blackhawks och Pittsburgh Penguins.

Buffalo Sabres får i Halak och Stewart byggstenar som ska snabba på det generationsskifte som klubben befinner sig i. Halak, 28, har varit Blues förstakeeper sedan han kom till klubben från Montréal Canadiens 2010. Han har spelat bra under grundserien, men bara gjort två slutspelsmatcher på fyra år sedan han bytte klubb. Stewart, 26, var mål- och poängbäst i Blues så sent som förra säsongen. I år har han haft det motigare och har fått se istiden sjunka i takt med att poängen har uteblivit. På 58 matcher har det blivit 26 poäng (15+11).

William Carrier var Blues andraval (57:e spelare totalt) i draften förra året. 19-åringen spelar till vardags för Drummondville Voltigeurs i juniorligan QMJHL. Den här säsongen har han svarat för 56 poäng (17+39) på 59 matcher.

Den här artikeln handlar om: