SHL

Fjärde raka segern för Linköping

ANNONS

Linköping tappade 2-0 till 2-2 men lyckades ändå slå Modo efter straffar till slut och är nu sex poäng från en direktplats till kvartsfinal. Trots den tappade ledningen var tränaren Roger Melin nöjd.
– Det är en vinst givetvis. Vi vinner ju matchen. Fjärde raka nu, så det känns riktigt bra, säger han till C More.

Linköping tog sin fjärde raka seger när man slog Modo med 3-2 efter straffar. Så många raka segrar har man inte radat upp sedan i säsongens absoluta inledning då man vann fem raka matcher.

I och med segern har man nu sakta men säkert börjat blanda sig i den där kampen om sjätteplatsen, som Modo har just nu men ”bara” är sex poäng före Linköping med tolv poäng kvar att spela om.

Efter segern frågades tränaren Roger Melin ut om vikten av den där direktplatsen till kvartsfinal.
– Det spelar ingen roll. Eller roll spelar det väl, men vi jobbar vidare med nästa match, sade han till C More.

Men avståndet till Modo hade kunnat vara ännu mindre. Den hade kunnat vara bara fyra poäng. Linköping ledde nämligen matchen med 2-0 efter mål av Joachim Rohdin och Kent McDonell innan Modo slet sig tillbaka i matchen och kom ikapp. Ändå såg inte Melin något som förlorade poäng.
– Det är en vinst givetvis. Vi vinner ju matchen. Fjärde raka nu, så det känns riktigt bra.

Modo kom tillbaka i matchen när Magnus Johansson gick bort sig i offensiv zon och William Nylander tog pucken och snabbt vände. Han väntade in Kirill Kabanov på bortre stolpen, som stannade upp i sin dragning, lade över pucken på backhand och vispade in 1-2.
– Det var skickligt av honom att stanna och lägga upp den på backhand, konstaterade Nylander.

Mattias Ritola sköt 2-2-kvitteringen tidigt i tredje perioden och det resultatet stod sig fram till straffläggningen, där Simon Hjalmarsson och Pär Arlbrandt nätade för Linköping och Jeff Tambellini blev enda målskytt för Modo.

Linköping valde att byta ut Marcus Högberg, som spelade sin första match från start i SHL för säsongen, lagom till straffläggningen och slänga in Christian Engstrand. Ett lyckat drag, visade det sig.
– Engstrand har vunnit en del straffläggningar på slutet, så det kändes helt rätt, säger Roger Melin.

– Det var kul. Han sa till i slutet på förlängningen, då var det bestämt. Men han gav mig en heads up innan, säger straffhjälten själv.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games