Nyheter

Stormatch i natt – nu kan Miller lämna

ANNONS

Han räddade 36 puckar i natt, och adderade dessutom två assistpoäng i den storstilade insatsen. Nu kan Ryan Miller ha gjort sin sista match i Buffalo Sabres mundering.
– Vårt mål är att hitta en bra trejd, säger Sabres General Manager Tim Murray.

Det har blivit över 500 matcher i Buffalo sedan debuten för elva säsonger sedan. Frågan är hur många matcher till det blir för veteranmålvakten Ryan Miller. I natt kan han ha avslutat sin karriär i klubben, och i så fall gjorde han det med en riktig stormatch.

I den tidigare uppskjutna  matchen mot Carolina var den amerikanska OS-målvakten den stora behållningen, och gav sitt Buffalo en 3-2-seger sedan han räddat 36 skott, och dessutom noterats för två assistpoäng till den hårdskjutande backen Christian Ehrhoffs båda mål.
– Jag spelade faktiskt forward som liten grabb, säger han till nhl.com om nattens poängsuccé.

Snacket efter matchen handlade emellertid mer om de trejdrykten som omgärdar målvaktsstjärnan. Enligt sajten The Fourth Period har St.Louis Blues, Washington Capitals, samt Minnesota Wild uttryckt intresse för stjärnmålvakten.
– Vårt mål just nu är att hitta en bra trejd. Vi måste få någonting av värde för honom, säger Sabres General Manager om sin stjärnmålvakt, vars kontrakt går ut efter säsongen.

Murray menar att man vill trejda Miller till ett lag som utmanar om titeln, för att ge 34-åringen bästa möjliga avslut på karriären.
– Jag tycker det finns en del utmanare som nog ser sig om efter en bra målvakt. Jag tror att det finns en möjlighet att någonting kommer hända.

Utöver Ryan Millers två assistpoäng till Christian Ehrhoffs två mål hamnade även Tyler Ennis i målprotokollet för Buffalo. Eric Staal och Alexander Syomin gjorde Carolinas mål.

Den här artikeln handlar om: