Västerås IK

Spektakulär dubbelvärvning av Västerås

ANNONS

Västerås spänner musklerna inför en stundande kvalserie. Idag presenterade man nämligen Evan McGrath från Frölunda och Tomas Hyka från Färjestad. McGrath är därmed klar för en återkomst i den klubb han slog igenom i.

Västerås säkrade i dagarna en plats i den stundande Kvalserien, men visar idag med all önskvärd tydlighet att man inte är nöjda där. Idag presenterade man nämligen en duo SHL-spelare, som ska stärka Västerås i kampen om en SHL-plats.

Evan McGrath är den mer namnkunnige av de två nyförvärven. Kanadensaren vann poängligan i HockeyAllsvenskan förra säsongen, och imponerade stort i Västerås för tre säsonger sedan när han sköt 41 poäng.
– Evan vet om vårt sätt att spela och känner stora delar av truppen. Han kommer att passa in bra i vår grupp och tillföra både rutin och vara en stor offensiv kraft, säger klubben i ett pressmeddelande.

Även 20-årige Tomas Hyka presenterades idag av Västerås. Tjecken har stått för nio poäng på 43 matcher för Färjestad i SHL, och kommer återvända till Karlstad efter säsongens slut.
– Hyka är en tekniskt skicklig spelare med bra fart. Han ger oss ytterligare spets och bredd på forwardssidan.

Medan Hyka återvänder till Färjestad är det dock klart att Evan McGrath lämnar Frölunda för gott. Hans kontrakt med Västerås sträcker sig över ytterligare två säsonger. Det blev därmed bara 47 matcher och 18 poäng för kanadensaren i Frölunda.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games