Skellefteå AIK

Festen i Linköping: ”Visar att vi kan slå alla”

ANNONS

Det blev en riktig rivstart efter OS-uppehållet i Cloetta Center. Matchen mellan Linköping och Skellefteå hade det mesta – ett hattrick, en mäktig vändning följd av en sen kvittering och slutligen ett läckert straffmål som avgjorde drabbningen.
– Vi visar att vi kan slå alla lag, säger matchvinnaren Pär Arlbrandt till C More efter LHC:s 6-5-seger.

SHL är tillbaka och i mötet mellan Linköping och Skellefteå visade sig den svenska ligahockeyn från sin allra bästa sida. Det blev en riktig holmgång när LHC besegrade de regerande svenska mästarna med 6-5 efter en intensiv match som hade det mesta innan den utmynnade i en straffläggning där Pär Arlbrandt blev matchvinnare.
– Vi gör väldigt många saker bra från början till slut. Det är konstigt att de vänder matchen, men skönt att vi vänder tillbaka, säger Arlbrandt till C More.

Ja, det var en match det svängde om. LHC gick in i tredje perioden med en 4-2-ledning, men hamnade i utvisningsbekymmer och fick hastigt och olustigt se gästerna från Västerbotten pricka in tre raka mål. Och det var inga dåliga mål heller. Oscar Möller pricksköt 4-3 i spel fem mot tre och Viktor Arvidsson frispelades av Niclas Burström från eget kortplank innan han satte 4-4. 5-4 tillkom sedan efter en mäktig solouppvisning av Adam Pettersson som läckert vispade fram pucken till Pierre-Edouard Bellemare.

TIMEOUT – DÅ VAKNADE LHC
Roger Melin i LHC-båset tog timeout och fick omedelbart önskad effekt. Spelarna lugnade ned sig och kunde komma tillbaka in i matchen.
– Vi var frustrerade allihop. Utan att Skellefteå hade spelat bra gick de ikapp och om oss. Vi tog konstiga utvisningar och de fick göra båda 4-4 och 4-5. Men det var starkt av oss att komma tillbaka, säger Arlbrandt.

Den som visade LHC vägen till en förlängning var Kent McDonell. Kanadensaren fullbordade ett hattrick när han styrde in kvitteringen till 5-5 med 32 sekunder kvar att spela av tredje perioden och Christian Engstrand ersatt med en extra utespelare. Matchen fick avgöras på straffar där Pär Arlbrandt lirkade in pucken mellan benen på Markus Svensson, som trots fem insläppta mål under ordinarie matchtid svarade för en mycket bra insats med 41 räddningar.
– Jag trodde att han visste hur jag brukar göra, så jag försökte göra något annorlunda. Det var skönt att den gick in, säger Arlbrandt som gjorde 2+1 i matchen och är uppe i 65 poäng (24+41) på 48 matcher.
– Det här visar att vi kan slå alla lag. Nu försöker vi hitta en bra känsla inför play in som vi verkar få spela. Vi ska slipa på defensiven, men annars ser det bra ut.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games