Videocenter

Det är stenhårt runt främst den sista playoffplatsen i HockeyAllsvenskan. När fem omgångar av ligaspelet återstår är det inte mindre än fem lag som på allvar slåss om den där platsen.

Två av lagen som inför omgången låg på samma poäng var Timrå och Asplöven. Lagen möttes i Haparanda på torsdagen och när både Oskarshamn och Mora, som låg på platserna före, båda tappade poäng blev mötet extra viktigt för det lag som ville se till att haka på tåget direkt.

Den kampen vann Timrå, som efter 4-1 har tre segrar på de fyra senaste matcherna och just nu ligger poängen bakom Mora som fortfarande har den sista playoffplatsen.

Oscar Johansson och Emil Berglund gav Timrå 2-0-försprång efter första perioden och när Asplöven kvitterade med sex och en halv minut kvar av andra tog det bara fem minuter innan Johan Persson sköt 3-1 till Timrå.
Jeremy Boyce gjorde sedan lagets mål i tredje perioden och fastställde slutresultatet.

I och med förlusten är Asplöven nu längst ifrån av de lagen som jagar playoffplatsen, men man är ändå bara fem poäng bakom Mora.