OS 2014

Sent avgörande – ingen lett motgång att hantera

I 59 minuter och 52 sekunder höll han Lettland kvar i matchen. Med åtta sekunder kvar tvingades Edgars Masalskis kapitulera. Simon Mosers sena mål gav Schweiz en 1-0-seger i OS-premiären.

Han hade knappt spelat ishockey på hela säsongen innan han slutligen fick kontrakt med slovakiska Poprad för en knapp månad sedan. Trots att han bara hunnit spela fem matcher med den nya klubben gick Edgars Masalskis in och dominerade för Lettland i OS-premiären mot Schweiz.

33-åringen storspelade matchen igenom, men gick ett grymt öde till mötes när upplösningen kom i slutsekunderna av den tredje perioden. Det var färre än åtta sekunder kvar på klockan när Nashville Predators forward Simon Moser satte 1-0 bakom Masalskis via en lettisk back. Innan dess hade Masalskis stoppat 38 skott.

På andra sidan isen hade Jonas Hiller, till vardags i Anaheim, en lugnare resa. Han stoppade 21 skott för att bibehålla sin nolla matchen igenom.