SHL

Prestbergs ovärdiga slut: ”Det känns tomt”

Comebacken i Norge misslyckades. I går tvingades Pelle Prestberg ge upp sin framgångsrika karriär efter att ha slagit upp sin gamla höftskada på en träning med Vålerengen.
– Jag trodde verkligen att det skulle fungera och gå bra även här i Oslo så att man skulle få ett bra avslut på spelarkarriären, säger en bedrövad Prestberg till hockeysverige.se.

En spelare som satt stort avtryck i svensk hockey, Pelle Prestberg, tvingas lägga av. Efter att ha slagit upp sin gamla höftskada under sin första träning med nya klubben Vålerengen tog han beslutet att karriären är över. Prestberg har spelat elitseriehockey med Frölunda och Färjestad, i HockeyAllsvenskan med Leksand och division 1-hockey med både sin moderklubb Munkfors och Sunne.

Nu är det alltså över för denne sniper från dom värmländska skogarna och det kommer att spelas betydligt mindre Sven Ingvars i omklädningsrummen framöver. Hockeysverige.se fick en pratstund med Prestberg strax efter att han återvänt hem med tåg från Oslo till Karlstad.

Vad hände på träningen med Vålerengen som gjorde att du slog upp din gamla höftskada?
– Vi körde en bra träning, men någonstans mitt i där kände jag att det brann till i höften på mig. En känsla som jag kände igen sedan samma sak hände i Leksand. Jag funderade inte så mycket mer på det där utan körde vidare på träningen och lite cykel efter det. Sedan kände jag att den här brinnande känslan av värk blev större och större.
– Under natten någon gång kände jag att det inte kommer att funka eftersom känslan var exakt den samma som det var i Leksand innan operationen, berättar en märkbart besviken och ledsen Pelle Prestberg.
– Det var väldigt synd för det har funkat jättebra hela försäsongen med sommarträningen och när jag tränat med Färjestad. Jag trodde verkligen att det skulle fungera och gå bra även här i Oslo så att man skulle få ett bra avslut på spelarkarriären. När jag kände värken förstod jag att det inte kommer att fungera eftersom det kommer att bli stelare hela tiden samtidigt som jag får ondare och då kommer jag inte kunna göra ett fullgott jobb. Jag vill ju gärna kunna köra hundra procent.

Har du känt någonting av skadan under säsongen?
– Det är väl typiskt för en sådan här höftskada att man får lite stelhet så man måste göra vissa rehab övningar för att hålla igång och det ska funka normalt. Sedan är det vissa övningar som man inte kan göra. Exempelvis kan jag inte springa eller göra stöt-grejor med benet. Att det kommer att vara så har jag vetat om sedan operationen
– Jag kan inte säga att jag känt av det på så sätt utan det är mer att man anpassat träning och liv efter operationen. Det har funkat jättebra och inte påverkat skridskoåkningen någonting över huvud taget på träningen eller när jag spelade med Färjestad. Det här kom som ett riktigt bakslag måste jag säga.

Pelle Prestberg var skadad under större delen av fjolårssäsongen med Leksand i HockeyAllsvenskan, men steget tillbaka till SHL-spel med Färjestad upplevde han ändå inte som speciellt stort.
– Svårt att svara på hur det steget har varit, men det ligger ju ett jäkla jobb för att komma tillbaka efter operationen. Jag tränade mycket själv och kom tillbaka sista tio matcherna i Leksand och det kändes jättebra. Sedan fick jag spela i kvalserien och det resultatet vet vi alla, fantastiskt.
– Sedan började jag träna direkt efter den säsongen och vilade nästan ingenting. Jag körde på för att få en ordentlig sommarträning. När jag blev klar för Färjestad i slutet av oktober var jag redo.
– Jag kan inte säga att steget var jättestort utan jag var bra förberedd för att komma tillbaka då. Det gick bra i början när jag fick spela, men sedan fick jag mindre och mindre speltid. Jag spelade mellan fyra och sju minuter. Klart att det inte är bra. När inte kontraktet förlängdes i slutet av november då gick jag tillbaka och körde med Forshaga. Där körde jag ännu mer kondition för att vara ännu bättre förberedd inför det att jag skulle få något nytt. Det har varit mycket hårt jobb fysiskt men även psykiskt.

Även om det inte höll nu är du ändå inte ganska nöjd med att du i alla fall försökte? 
– Absolut. Mitt mål är att alltid köra etthundra procent och jag älskar att spela hockey. Det har varit min lidelse genom hela livet. Klart att jag då är glad över att jag lagt ner det jobbet för att komma tillbaka, absolut.
– Jag var väldigt tacksam för att jag skulle få chansen i Vålerengen och att jag var förberedd för att spela där. Därför är det extra surt att den här höftåkomman gör att det inte blir någon mer hockey. Jag har haft ganska fina stunder ändå den här säsongen med elithockey hos Färjestad där jag får komma in och göra mål och spela inför ett fullsatt LLA.

Pelle Prestberg debuterade i elitserien mot Västra Frölunda i Scandinavium säsongen 1997/98, förlust 2-0. Redan två omgångar senare gör han sina första två mål i Färjestad när Västerås besegras i Rocklundahallen. Sedan dess har han hunnit med och vinna tre SM-guld och att ta Leksand tillbaka till SHL.

Om du skulle plocka ut russinen ur kakan från din framgångsrika karriär vad skulle det bli då?
– Det är alldeles för tidigt egentligen. Jag har precis kommit hem från Oslo och jag pratade med Espen (Knutsen) och Jan Tore (Kjaer) tidigare i dag och drog därifrån när klockan var två. Så allt är väldigt färskt.
– Klart att SM-gulden, landslagsdebuten, gå upp med Leksand… Det finns så väldigt många minnen så det är svårt att just nu svara på den frågan.

Vad väntar närmast för dig?
– Jag har ingen aning faktiskt. Vi får se hur jag mår imorgon (läs: idag). Jag hoppas att jag orkar kliva upp ur sängen, säger Prestberg med ett lätt skratt.
– Jag hoppas att jag kan hoppa på något jobb ganska snart så man får något annat att tänka på än att spela hockey.

Vill du i första hand jobba vidare med hockeyn?
– Ja. Det har varit mitt liv och jag har fått vara med i några riktigt fina föreningar. Den erfarenhet jag har från hockeyn och ledarskap inom en förening hoppas kunna ta med mig naturligtvis.
– Klart att jag haft lite idéer tidigare under året. Om man ser bort från det som skett igår och idag så är drömmen att kanske få ett andra- eller tredjetränarjobb i SHL. Att få utbilda spelare med målskytte och skotträning vilket har varit mitt signum. Kanske starta ett eget företag eller som lär ungdomar att bli hockeyspelare eller jobba inom en skola med samma grejer.
– Lite idéer finns det, men just idag känns det tråkigt att behöva tänka i dom banorna. Vi får se vad som händer och till att börja med ska jag försöka ta hand om den här höften på bästa sätt så jag ska slippa få fortsatt värk i den först och främst.

Du har nyss kommit hem till Karlstad, kan du klä ord på dina känslor just nu då det står klart att din karriär som spelare är över?
– (Pelle suckar djupt och tystnar en stund innan han tar till orda igen) Känslan är väl att det är tomt, men jag är väldigt glad över att jag fått många uppiggande sms från Oslo men även mycket samtal som piggar upp.
– Sedan är jag väldigt tacksam att jag har en familj att komma hem till och som alltid är lika glad att se mig.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 30 september
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:00 Ålborg - Luleå Champions Hockey League
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL
fredag 07 oktober
19:00 BIK Karlskoga - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Brynäs SDHL
19:00 Vastervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
lördag 08 oktober
12:00 Djurgården - Brynäs SDHL
13:00 Linköping - Leksand SDHL
15:00 Almtuna - Djurgården Hockeyallsvenskan
15:15 Frölunda - Luleå SHL
15:15 Timrå - Örebro SHL
15:15 Leksand - Malmö SHL
15:15 Oskarshamn - Färjestad SHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 HV 71 - Linköping SHL
18:00 Växjö - Rögle SHL
18:00 Brynäs - Skellefteå SHL
18:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 AIK - Luleå SDHL
18:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten