Videocenter

Malmö Redhawks gick på knock. Det blev seger med hela 5-1 i derbyt mot Rögle, ett derby som avslutades med ett jätteslagsmål där Malmöbacken David Liffiton slog ned Almen Bibic sedan denne proppat stjärnan Joey Tenute.

Det blev ett synnerligen hett Skånederby i Lindab Arena på tisdagskvällen. Malmö Redhawks passade på att ta en ny seger och hänga på Västerås i toppen av tabellen när Rögle besegrades med hela 5-1.

Den stora snackisen efter matchen kom dock att kretsa kring slagsmålet mellan Malmös back David Liffiton och Rögles dito Almen Bibic. Den senare hade sänkt Malmös kanadensiska stjärna Joey Tenute med en kontroversiell tackling tidigare i perioden. Liffiton hämnades genom att sänka Bibic. Medan han lämnade isen efter matchstraffet gjorde han v-tecken och eldade på Malmöklacken.

För både Bibic och Liffiton väntar både avstängningar och böter. Eftersom spelarna kastade handskarna fick de match penalty och kommer att missa nästkommande match, men troligen även fler.

Robin Álvarez var något av en segerorganisatör för Malmö. Han sköt både 1-1 och 2-1 inom loppet av ett par minuter i andra perioden. Tenute sköt 3-1 och i tredje perioden prickade Daniel Viksten in ännu ett mål, hans 22:a för säsongen, innan Henrik Hetta avslutade målgörandet.

Kelsey Tessier sköt hemmalagets enda mål.