Veckans Lag

Veckans Lag #18

ANNONS

Så var den sista veckan innan OS-uppehållet spelad, och därmed var det också dags att ta ut den artonde upplagan av Veckans Lag.

Målvakt: Markus Svensson, Skellefteå
Det var väl egentligen ingen målvakt som stack ut under veckan, men Markus Svensson agerade stabilt i Skellefteåkassen. Två insläppta mål på två matcher, och 35 räddningar på 37 skott räckte denna vecka. Att vara sista utpost i Skellefteå känns som ett rätt angenämt jobb…

Backar: Patrik Hersley, Leksand (3)
Ja, den här uttagningen behöver knappast någon närmare motivering. Först smällde han dit två puckar mot Linköping i tisdags, och sen gjorde han MÅLET mot Örebro i lördags. Målet som gjorde honom till den målfarligaste backen under en säsong i Elitseriens och SHL:s historia.

Magnus Nygren, Färjestad (2)
Magnus Nygren har varit rätt skaplig sedan återkomsten till Färjestad. Den här veckan noterade han 2+1 på tre matcher, bjöd på ett fantastiskt solomål, och fick dessutom bära ett stort C på bröstet. Många tvivlade på Nygren efter misslyckandet i Montréal. Det känns som att han är på väg att tysta tvivlarna.

Forwards:
Pär Arlbrandt, Linköping (6)

Pär Arlbrandt hade en tung vecka och stod bara för 1+5 på tre matcher. Bara två poäng i snitt alltså… Den här poängmaskinen bara maler på, och toppade veckan med en fyrapoängsmatch i Linköpings galna vändning mot AIK.

Chad Kolarik, Linköping (3)
På tal om någon som bara maler på och fortsätter leverera. Chad Kolarik gjort ett mål i vardera match under veckan, och kryddade dessutom det med en assistpoäng. Att Linköping kan ha haft en så tung period, men den offensiv de har, är förbluffande. Går mot en imponerande skytteligaseger redan under sin första SHL-säsong.

Magnus Kahnberg, Frölunda
Ur ingenstans har Magnus Kahnberg fullständigt exploderat, med fem mål på fyra matcher och 4+1 på tre matcher under veckan. Har dominerat fullständigt tillsammans med den nya radarpartnern Dick Axelsson, och helt plötsligt har klockan skruvats tillbaka tio år i Scandinavium. Det var ungefär då Magnus Kahnberg var så här het senast.

VECKANS….

...Rekord: Ja, Patrik Hersleys rekord är naturligtvis den stora grejen under veckan som gått. Vem hade kunnat ana att den 27-årige Skånepågen skulle dominera så fullständigt och skjuta sitt Leksand mot kvartsfinal?

…Hemvändare 1: Esa Pirnes lämnade AIK mitt i brinnande kris, och är inte speciellt populär hos AIK-ledningen efter sitt agerande. Pirnes påstått ha lämnat efter att AIK inte betalat honom de pengar som de skulle ha gjort, medan AIK själva säger att Pirnes är ”skurken” och att han inte är välkommen tillbaka. I stället flyttade Pirnes hem till Kärpät efter 15 år.

…Hemvändare 2: Det var 15 år sedan Pirnes spelade i Kärpät, och det var 22 år sedan Michael Nylander spelade i AIK senast. Men i veckan var det dags igen, när superveteranen signade för sin tredje klubb den här säsongen.

…Comeback: Han hade inte spelat på fyra månader, men väl i comebacken tog det bara 1:32 för Brynäs Petteri Nokelainen att hamna i målprotkollet. Måhända att pucken styrdes in på en motståndarback, men Nokelainen kunde sträcka armarna i skyn och jubla över sin sköna comeback.

…Sågning: Den tidigare målvakten Petter Rönnqvist sparade inte på krutet när han recenserade Växjös Scott Munroe efter lagets förlust mot HV71 i Smålandsderbyt.”Det blir inte sämre än så, det där är det tioåringar som tar”, var ord som hördes ända ned till Växjö, var så säkra.

…Domarinsats: Matchen mellan Brynäs och AIK är knappast något som går till historien. Det lär däremot domarnas agerande vid Patric Blomdahls 1-1-mål. Domarna dömde först mål, innan man meddelade att man skulle ringa på situationen då Brynäs protesterade högljutt. I stället konfererade man sinsemellan innan man dömde mål igen. Då blev Brynäsprotesterna än högre, och domarduon tvingades till slut ringa på målet. Vad utfallet blev? Mål.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 08 maj
01:30 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
torsdag 09 maj
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
fredag 10 maj
03:30 Dallas Stars - Colorado Avalanche NHL
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
01:00 Boston Bruins - Florida Panthers NHL
lördag 11 maj
04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
söndag 12 maj
04:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
12:20 Slovakien - Kazakstan VM
12:20 Finland - Storbritannien VM
16:20 Danmark - Kanada VM
16:20 Lettland - Frankrike VM
20:20 Sverige - Polen VM
20:20 Österrike - Schweiz VM
00:30 Boston Bruins - Florida Panthers NHL
måndag 13 maj
03:30 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 Norge - Finland VM
16:20 USA - Slovakien VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
20:20 Tyskland - Sverige VM
tisdag 14 maj
16:20 Danmark - Norge VM
16:20 Kazakstan - Lettland VM
20:20 Polen - Frankrike VM
20:20 Kanada - Österrike VM
onsdag 15 maj
16:20 Tyskland - Lettland VM
16:20 Tjeckien - Danmark VM
20:20 Schweiz - Storbritannien VM
20:20 Slovakien - Polen VM
torsdag 16 maj
16:20 Kazakstan - Sverige VM
16:20 Finland - Österrike VM
20:20 USA - Frankrike VM
20:20 Kanada - Norge VM