OS 2014

Den finska mardrömmen – stjärnduon missar OS

ANNONS

Fredagskvällen blev ingen större dag för det finska hockeylandslaget. Då meddelades det att både Mikko Koivu och Valtteri Filppula inte kommer spela i OS.

Det är inte bara Sverige och Slovakien som drabbas av blytunga avbräck inför OS-hockeyn i Sotji. På fredagen fick Finland ta emot det tunga beskedet att stjärncentern Mikko Koivu och NHL:s poängbästa finländare Valtteri Filppula inte kommer till spel i turneringen.

Koivu har haft problem med en skadad vrist sedan början av januari, men troddes in i det längsta hinna bli spelklar lagom till OS. Men så blir det alltså inte.
– Jag åker inte till OS i år. Jag känner mig inte frisk nog och känner att jag inte kan spela på den nivå jag vill, säger Koivu i ett kort uttalande.

Filppula skadades i nattens match mot Toronto där han tvingades avbryta matchen efter att ha fått en slashing och på fredagskvällen meddelade hans klubb Tampa Bay att han blir borta från spel i tre veckor på grund av en fraktur på sin högra vrist.

Enligt finska tidningen Ilta-Sanomat kommer KHL-duon Sakari Salminen och Jarkko Immonen, båda spelandes för Torpedo, bli ersättare. Uppgifter som inte har bekräftats.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL