Växjö Lakers HC

Sågningen: ”Det där är det tioåringar som tar”

ANNONS

HV 71 vann på torsdagskvällen hemma i Kinnarps arena med 2-1 i Smålandsderbyt mot Växjö. Matchen var jämn och spelad i ett högt tempo där målvaktsspelet blev avgörande.
– Det blir inte sämre än så, det där är det tioåringar som tar, tyckte C More:s expert Petter Rönnqvist om Växjömålvakten Scott Munroes ingripande vid 2-1.

HV 71 vann mot Växjö i en match som präglades av mycket kamp, bra tryck på läktaren och ett målvaktsspel av skiftande kvalitet. När HV 71 gjorde sitt segermål av Stefan Johansson i den tredje perioden var det en rejäl tavla av Växjömålvakten Scott Munroe som släppte in en ispuck från blå som han borde tagit.

I den andra kassen stod HV 71:s Gustaf Wesslau för en riktigt stabil insats och räddade 34 av 35 skott.
– Vi var ganska mycket under tryck. I den första perioden var vi bättre men i andra perioden börjar de slänga puckar på mål och vi får svårt att komma ur den pressen. Men vi lyckas stänga ute dom och de får ta mycket vinkelskott. En jättebra laginsats idag, menade Wesslau

Hemmakeepern har gradvis under säsongen spelat upp sig efter en skakig säsongsinledning för hans del.
– Det var svårt att träffa mig i början av säsongen, skämtade målvakten. Puckarna tog på allt annat än mig. Men jag har fått mycket förtroende och spelat bra efter jul. Vi måste sikta uppåt såklart men samtidigt skaffa oss en poängbuffert mot Örebro och AIK, menade Gustaf.

DOMINANT ANSSI SALMELA
Men det var Växjö som tog ledningen i matchen. I en första period förryckt av utvisningar för bortalagets del tog Växjö ledningen i just numerärt underläge efter en kontring av Erik Josefsson. Laget har spelat mycket stabilt i boxplay senaste tiden. HV 71 kvitterade sedan genom banans bäste spelare ikväll, Anssi Salmela. Backen fick en riktig kanonträff från blålinjen som Munroe trots god sikt inte kunde ta. Salmela dominerade hela banan med såväl offensiva uppåkningar som defensivt arbete med dryga 25 minuters istid i afton.

Växjö ska inte vara alltför nedslagna över sin insats. Man gör, trots sin tredje raka förlust, en bra insats. Det var målskyttet som inte riktigt satt där idag, samt att deras powerplay stagnerat något. Man har dessutom skadebekymmer och saknade åter viktiga pjäser som Noah Welch, Robert Rosén och Sebastian Erixon.
– Tycker det är ganska tydligt att vi inte har den sista skärpan i våra avslut. Just nu studsar pucken inte dit vi vill. Vår första period är speciell när vi drar på oss tre raka utvisningar men sedan är vi bra i andra perioden. Tittar du på hur de senaste matcherna sett ut har vi drivit matcherna och kört på in i mål. Det finns i alla fall ingen trötthet där, menade bortatränaren Sam Hallam.

Växjö har för dagen ingen uttalad förstemålvakt, men kanske att Teemu Lassila får chansen kommande matcher.
– Vi tänker så att vi kan vila lite på målvakterna så de är förberedda att göra bra prestationer. Sen får det visa sig längre fram om vi väljer att gå för en uttalad etta avslutade Hallam.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch