SHL

Här bryter LHC mörka sviten

ANNONS

Linköping bröt sin mörka svit och vann med 4-2 mot Färjestad borta och såg till att öka avståndet ner till kvalseriestrecket.
– Det var riktigt skönt. Det var längesen vi tog tre poäng, så det var riktigt skönt faktiskt, säger pressade tränaren Roger Melin.

Efter fyra raka nollpoängare och med att Örebro som hämtat in fyra poäng där under kvalseriestrecket under den perioden, så fick Linköping bryta sin dystra trend och kunde slå Färjestad på bortaplan med 4-2.

Färjestad, som kom till spel med sju spelare borta sedan lagets tre norska OS-spelare åkt till Sotji, tappade matchen i andra perioden när Kent McDonell och Chad Kolarik sköt matchen från 1-1 till 3-1.
– Vi åker på några onödiga utvisningar och de är bra i powerplay så det har vi inte råd med. Vi har många frånvarande så det gäller att hålla sig till vår gameplan, säger Magnus Nygren till C More. Nygren med ett C på bröstet i Ole-Kristian Tollefsens frånvaro. Det var också han som sköt Färjestads första mål efter en märklig och oväntad soloprestation runt Linköpings zon innan han liggande vispade in pucken i sitt tionde mål på 21 matcher.

Kolariks 3-1-mål kom i spel fem mot tre i slutet av perioden och blev det matchavgörande målet.
– Det var riktigt skönt. Det var längesen vi tog tre poäng, så det var riktigt skönt faktiskt, säger pressade tränaren Roger Melin.

Samtliga Linköpings mål sköts av nordamerikanerna i laget. Utöver de två målen i andra perioden gjorde backen Mark Matheson sitt första SHL-mål när han gjorde 1-0 i numerärt överläge i första perioden och Eric Himelfarb satte spiken i kistan när han förvaltade ett friläge med tre minuter kvar, inte långt efter att Jack Connolly reducerat för hemmalaget.
– Vi hade en mycket bättre offervilja. En bättre vilja att vinna och täcka skott, se till att de inte får puckarna på mål helt enkelt, säger Roger Melin.

Färjestads tränare Leif Carlsson var å sin sida långt ifrån nöjd med sitt lags insats.
– Jag är riktigt besviken på hur vi tar oss an den här matchen. Inte att förringa något från Linköping, men vi spelar inte alls som vi ska göra. Det är en inställningsfråga.

I och med segern såg Linköping till att med sju omgångar kvar av ligaspelet ha ett försprång på tolv poäng – i praktiken tretton i och med målskillnaden – ner till Örebro under strecket.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games