Nyheter

Svensk back till finska ligaledarna

ANNONS

Svenske backen Adam Masuhr byter från krislaget Kalpa och spelar resten av säsongen med ligaledande Kärpät. Övergången blev klar på onsdagen.
– Masuhr är den sista biten i vårt pussel, säger sportchefen Harri Aho.

Kärpät toppar den finska ligan med fyra poäng ner till tvåan Tappara, trots att man har två matcher mindre spelade. Det är hela 18 poäng ner till trean Saipa, även där med två matcher mindre spelade.

Ändå värvade klubben Esa Pirnes från AIK igår och förstärkte ytterligare på onsdagen när svenske backen Adam Masuhr, tidigare med efternamnet Andersson, anslöt från krislaget Kalpa som låter sina spelare gå till andra klubbar för att spara pengar.
– Masuhr är den sista biten i vårt pussel. Vi är mycket glad att vi kunde få in Masuhr i vårt lag säger sportchefen Harri Aho till klubbens hemsida.

Den 30-årige backen, som spelat elitseriehockey i Mora, Brynäs, Djurgården och Modo, har spelat i finska ligan för Kalpa sedan 2009 och oftast varit framgångsrik i ligan. Redan under debutsäsongen sköt han 16 mål och satte nytt ligarekord med 15 PP-mål den säsongen.

I vinter har det däremot bara blivit fyra mål och sex assist på 43 matcher och hemska -19 i plus/minus.
Men nu byter han helvetet i botten mot en god chans att vinna sitt första mästerskap.
– Jag har spelat ett antal år mot Kärpät och det har alltid varit ett bra och hårt arbetande lag. Jag är glad att gå med i laget och hjälpa dem mot sitt mål, säger Adam Masuhr.

Masuhr flyttar till Uleåborg i slutet av veckan och planen är att han gör debut för sin nya klubb på lördag i matchen mot Jokerit.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games