Nyheter

Jágrs irritation – oense med coachen

ANNONS

Sprickan mellan Jaromír Jágr och New Jersey Devils coach Peter DeBoer växer. Nu är Jágr vresig för att DeBoer separerat honom och centern Travis Zajac 
– Jag förstår ingenting, säger Jágr om DeBoers beslut.

Jaromír Jágr har varit ett utropstecken för New Jersey Devils den här säsongen. Den 41-årige veteranen är på väg mot sin poängmässigt bästa säsong sedan återkomsten till NHL efter KHL-sejouren i Omsk och toppar den interna poängligan i överlägsen stil med sina 48 poäng (17+31) på 57 matcher.

Men allt är inte friktionsfritt i tjeckens hockeyliv. Hans relation till coachen Peter DeBoer kan som bäst beskrivas som ansträngd och meningsskiljaktigheterna mellan de båda har förvandlats till en spricka, om man ska tro lokala medier i New Jersey-regionen.

Tidigare under säsongen har Jágr bland annat ifrågasatt DeBoers frekventa petningar av Jacob Josefson. Nu är han irriterad över att han inte längre får spela ihop med centern Travis Zajac, en spelare Jágr tyckte sig ha funnit kemi med.

”TYCKER INTE ATT DET ÄR RIMLIGT”
– Jag tycker inte att det är rimligt och vill heller inte prata om det. Jag bryr mig inte heller, sade en märkbart irriterad Jágr efter gårdagens träning enligt Devils-bloggen Fire & Ice.

Peter DeBoer medgav att det var ett svårt beslut att sära på Zajac och Jágr, men att han hoppades att det skulle resultera i fler gjorde mål för Devils. På det kontrade Jágr med ett sarkastiskt svar:
– Ja, det är ju rimligt, jag och Travis gör ju inte så många mål…

DeBoer säger att han och Jágr aldrig har haft några problem sinsemellan.
– Han är en kille som säger vad han gillar och vad han inte gillar. Samtidigt förstår han att vi emellanåt måste ta beslut som är bäst för gruppen. Jag har aldrig haft några bekymmer med honom på det sättet, hävdar DeBoer.

Den här artikeln handlar om: