Veckans Lag #17

Vi har en vecka kvar av spel innan SHL gör OS-uppehåll. Det firar vi med säsongens 17:e upplaga av Veckans Lag efter en synnerligen späckade vecka.

Målvakt:
Anton Forsberg, Modo
Han fick fram till den gångna veckan finna sig i att stå tillbaka lite för Linus Ullmark, men när han fick chansen igen gjorde han det strålande. Han höll nollan borta mot Leksand (1-0) och storspelade sedan hemma mot HV71 (5-1) och stoppade 62 av 63 skott på sina två matcher under veckan.

Backar:
Johan Fransson, Luleå (2)
Gjorde efterlängtad comeback i Luleås match mot Brynäs mitt i veckan och stärkte upp laget ordentligt. Var inne på fem av de åtta mål laget gjorde i de två matcherna han spelade. Noterades för en assist.

Cory Murphy, Växjö (2)
Blir bara mer och mer läcker ju längre säsongen går. Levererade poäng i samtliga tre matcher i veckan, två mål och en snygg assist och är en av anledningarna till att Växjö har ett blomstrande PP helt plötsligt.

Forwards:
Milan Gulaš, Färjestad
Det är i stora drag tjecken som bär Färjestads offensiv just nu. Var direkt inblandad i hela sju av Färjestads elva mål under veckan via tre mål och fyra assist. Det mesta stämmer för honom just nu.

Rhett Rakhshani, Växjö (2)
Har kommit igång ordentligt med poängplockandet den senaste tiden och kedjan med honom, Dennis Rasmussen och Tomi Kallio har varit glödhet under veckan. Ett mål och sex assist från Rakhshanis klubba och hans självförtroende syns på isen.

Linus Klasen, Luleå (5)
Fick igång sitt målskytte igen redan förra helgen efter en poängmässigt tung period. Sen rullade det vidare under veckan. Tre mål och två assist, +3 och inte inne på några baklängesmål trots 1-5-förlust mot Skellefteå i inledningen av veckan.

Veckans…

…200: Tre matcher i rad gjorde Tomi Kallio sitt 200:e mål i SHL/Elitserien. Det första, förra helgen, tilldömdes till slut Erik Josefsson. Det andra, i tisdags, dömdes bort för att Brynäs målvakt Johan Holmqvist flyttat målburen. Men målet mot Örebro på torsdagen fick han åtminstone behålla. Då vågade han knappt jubla.

…snabbaste ryck: Pekka Tuokkola värvades till Färjestad på torsdagen. Redan på lördagen fick han debutera i bortamatchen mot HV71 och släppte in tre mål redan i första perioden.

…tekare: Erik Christensen från samma match som Tuokkolas debut. Två tekningsfräckisar gick hem på en period vilket gav honom ett mål och en assist.

…uttal: C More-kommentatorn mellan Linköping och Färjestad som tog till Bengt Alsterlind-takter och döpte om Tomáš Hyka till Tomas Höjk.

…dumstrut: Christian Berglund åkte till utvisningsbåset och stod gestikulerade och kunde inte förståååå hur den klockrena armbåge han placerade rakt i skallen på Sebastian Karlsson skulle behöva rendera i ett matchstraff.
Därefter följde en minst sagt invecklad historia om hans avstängning och varför han kom billigt undan trots att han inte alls kom billigt undan.

…Bambi: Det gick inget vidare för Simon Bertilsson när han man-mot-man skulle försvara sig mot Viktor Arvidsson. Han tappade skäret tidigt och när han försökte resa sig upp föll han platt igen. Det slutade med att Arvidsson avgjorde matchen.

…det går fan inte bra nu: Linköping rasar ordentligt. Veckans tre matcher gav 15 insläppta mål, trots två hemmamatcher. Efter matchen mot Luleå på lördagen förklarade Roger Melin i det närmaste uppgivet att han har svårt att hitta motivationskällor till laget.

…skottgalning: Linus Klasen sköt nio skott på två perioder i Luleås match mot Brynäs. När matchen var över hade han skjutit elva skott. Plus utöver det haft runt tre puckar i stolpe eller ribba.

…premiärmålskyttsexplosion: Veckan bjöd på inte mindre än sju spelare som levererade sina första mål på den här nivån.
Växjös Mikael Johansson, AIK:s Teodor Lennström, HV71:s Erik Andersson, Brynäs Adam Brodecki, Luleås Lars Bryggman, Örebros Jonas Karlsson och Modos William Nylander.