SHL

HV:s tekningar gav nye målvakten mardrömsstart

ANNONS
Färjestads nya målvakt Pekka Tuokkola kastades snabbt in i hetluften och fick släppa in tre mål redan i första perioden i bortamatchen mot HV71 där man lurade FBK på tekningar två gånger om. 
– Christensen är helt fantastisk på att teka. Det är oerhört viktigt för vårat lag, speciellt när vi får såna mål som vi får också, säger tvåmålsskytten Ted Brithén. 

Det var inte många dagar i Karlstad nye målvakten Pekka Tuokkola fick innan det var dags att slängas in i hetluften och göra SHL-debut för sin nya klubb.

Det var i torsdags som Färjestad offentliggjorde att man värvat finska ligans mästarmålvakten från 2009 och redan på lördagen spelade han sin första match.
– Vi pratade om att det är tre matcher nästa vecka och vi måste lyfta in honom så snart som möjligt. Sen har PW spelat väldigt mycket på sistone och vi kände att vi behövde vila honom för att han ska kunna bibehålla den nivå han har hållit, säger tränaren Leif Carlsson till C More.

Och starten blev inget vidare. Redan innan det hade gått två minuter hade Erik Christensen skjutit matchens första mål och innan första perioden var över hade HV71 en 3-0-ledning.

Christensen var inblandad i samtliga mål och två av dem kom efter att man lurat bort Färjestad i tekningssituationer.
Den första tekade Christensen han bak till Kevin Fiala och stack själv framåt och fick tillbaka pucken helt fri framför Tuokkola.

Även 3-0 kom via en tekning i den vänstra offensiva tekningscirkeln. Christensen tekade snett bakåt till höger där Oscar Fantenberg stod ren och med ett hårt slagskott kunde skicka in pucken i mål.
– Vi har fått en tufft start. Det är två mål på tekningar vi fått mot oss. Ett kan man väl ta, men två är för dåligt, säger Leif Carlsson.

”Helt fantastisk på att teka” 
Ted Brithén, som spelar med Christensen och Kevin Fiala, sköt periodens andra mål och blev tvåmålsskytt när han satte 5-3 i tom kasse, även då framspelad av Christensen.
– Christensen är helt fantastisk på att teka. Det är oerhört viktigt för vårat lag, speciellt när vi får såna mål som vi får också, säger Ted Brithén.

Färjestad gjorde ändå match av det hela trots den dåliga starten. Man var uppe i både 2-3 och 3-4, inte minst tack vare glödhete Milan Gulaš som gjorde både lagets andra och tredje mål.

Men det som avgjorde matchen var att HV71 snabbt, bara 48 sekunder, efter Gulaš 2-3-mål kunde göra 4-2 sex minuter in på tredje perioden.
William Karlsson transporterade pucken över banan och lurade bort Ole-Kristian Tollefsen rejält framför mål innan han släppte pucken till Patrik Carlsson som enkelt kunde slå in det som blev segermålet.

Matchen blev minst sagt en bra comeback efter den tama HV-insatsen i Örnsköldsvik dagen innan där man föll med 1-5.
– Det var en studs tillbaka från igår kväll mot Modo. Vi spelade inte speciellt bra och i back-to-back är det svårt, man känner sig förmodligen trött så det var en bra insats av oss, säger fyrapoängscentern Erik Christensen.

– Vi spelade bra i första perioden. Olyckligt nog har vi en ovana att gå ner oss när vi leder. Men vi hade bra intensitet hela matchen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games