SHL

”Lill-Kenta” hyllar det nya SHL-förslaget

ANNONS

Förslaget att utöka SHL till 14 lag redan nästa säsong har kritiserats hårt. En som ställer sig bakom Svenska Ishockeyförbundets tanke är Örebros tränare Kent Johansson.
– Om lagen i allsvenskan inte vill upp är det kanske dags att stänga ligan, säger ”Lill-Kenta”.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det har varit en stormig säsong kring SHL. Först släppte Expressen bomben att ligaledningen hade planer att radikalt ändra processen för att få upp nya lag i ligan, bland annat genom att avskaffa kvalserien och dessutom erbjuda wild cards till ”attraktiva” klubbar som Djurgården och Malmö.

Härom dagen var det dags för nästa kioskvältare. Då skrev Aftonbladet att Svenska Ishockeyförbundet höll på att se över möjligheterna att utöka SHL till 14 lag – redan till säsongen 2014/15. Ett sådant förslag skulle innebära att inget av nuvarande lag i SHL riskerar att åka ut den här säsongen. Förslaget kritiserades snabbt eftersom många ansåg att det skulle vara konstigt att ändra de sportsliga förutsättningarna mitt under brinnande säsong i stället för inför säsongen.

En som däremot ger förbundets förslag sitt helhjärtade stöd är Örebros tränare Kent Johansson. Efter övertidsförlusten, 1-2, mot AIK på Hovet under tisdagskvällen tog ”Lill-Kenta” snabbt chansen att lobba för ett snabbt införande av 14 lag i SHL.

”Kanske dags att stänga ligan”
– Jag tycker att det är konstigt att så många kritiserat förslaget, säger Örebrotränaren.
– 14 lag är något vi har velat ha i tio år nu, så det är konstigt att så många från allsvenskt håll opponerar sig emot det när det ger en jättechans för lagen underifrån att komma upp. Men om man inte vill upp är det kanske det är dags att stänga ligan.

Så du tycker inte att det blir konstigt att att ändra de sportsliga förutsättningarna mitt under säsong?
– Vad då ändra de sportsliga förutsättningarna? Nu skulle ju de allsvenska lagen slippa elitserielagen i en kvalserie. Nu vet inte jag vad jag gör nästa säsong, men som hockeymänniska tycker jag att det här är jättebra.

Förbundsbasen Christer Englund sade till Aftonbladet under måndagen att man kommer att ta ett beslut i frågan inom de närmaste sju till tio dagarna.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL