Schweiziska ligan

Ny poängsuccé för Robert Nilsson

ANNONS

Robert Nilsson levererar i sin schweiziska klubb ZSC Lions, trots att han haft en skadefylld säsong. Efter tre poäng mot Rapperswil ikväll har han högst poängsnitt i hela ligan och är på 18:e plats i poängligan.

Robert Nilsson har haft en hel del skadeproblem under säsongen i Schweiz, där han spelar för ZSC Lions. Han inledde säsongen med att vara indisponibel i över en månad och har i både december och januari haft ett par tillfällen där han fått stå över.

Men i övrigt har hans comebacksäsong efter fjolårets hjärnskakning som spolierade nära på hela säsongen, varit imponerande stark.

Idag gjorde han comeback efter att ha missat lagets två senaste matcher. Han levererade ett mål och två assist när man körde över Rapperswil med 9-3 på hemmaplan.

Trots att han missat totalt 16 matcher under säsongen ligger han på 18:e plats i poängligan med 31 poäng (8+23) på 26 matcher. Det innebär också att han har hela ligans högsta poängsnitt.

Nicklas Danielsson hade två assist för Rapperswil och har gjort poäng i tre raka matcher nu och har börjat komma igång med poängplockandet igen efter att han innan poängsviten gått poänglös från 13 av de 14 matcherna innan dess.

Fredrik Petterssons Lugano vann, precis som ZSC, stort på tisdagskvällen. Man körde över Lausanne med 9-2. Pettersson fanns inte med i laget på grund av en hjärnskakning han ådrog sig för en och en halv vecka sedan.
Han kommer inte spela mer innan OS-uppehållet.

Daniel Bång hade assist på ett av Lausannes mål.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM