Toronto

Här gör Martin Brodeur mål

ANNONS

Tredje målet i karriären för målvakten

Vilken comeback det blev för Martin Brodeur. Inte nog med att New Jersey besegrade Carolina med 4-1 – Brodeur tilldömdes matchens första mål. Detta sedan Jordan Staal skickat in pucken i egen kasse.
– Det kunde ha blivit matchvinnande, men sedan släppte jag in ett mål, skrattade veteranen, tillbaka mellan stolparna efter en månads frånvaro.

En nervskada i nacken hade hållit Martin Brodeur borta från spel sedan den 21 februari. Nattens comeback i bortamötet gjorde att den 40-årige målvakten snabbt kunde lägga den bakom sig. Brodeur hade nämligen bara befunnit sig på isen i knappt fyra minuter innan han blev ”målskytt” för tredje gången i sin NHL-karriär.

Målet var dock mer hemmaspelaren Jordan Staals förtjänst än Brodeurs. New Jersey-keepern tryckte bara ned pucken i högerhörnet under en avvaktande utvisning. Staal snappade upp den och försökte hitta backen Tim Gleason med en passning på blålinjen. Det ville sig dock inte bättre än att pucken vallades via sargen och in i det egna, tomma målet.

– När pucken gick i mål blev man förvånad: ”Vad hände där!?”, säger Brodeur till AP.
– Jag visste inte ens att vi hade en avvaktande utvisning mot oss, så jag blev lite överraskad när Ilja Kovaltjuk kom fram och sa ”Du gjorde mål!” Med rysk brytning också.

Brodeur har gjort betydligt vackrare mål tidigare. I april 1997 prickade han en öppen kasse med en lång lyftning i en slutspelsmatch mot Montréal Canadiens. Tre år senare, 15 februari 2000, rörde han pucken sist när Philadelphia Flyers svarade för ett självmål.

Devils vann nattens möte med Carolina med 4-1. Adam Larsson plockade upp sin femte assist för säsongen på Adam Henriquea matchvinnande 2-0-mål.

*****

P.K. Subban fortsätter att visa enormt fin form på Montréal Canadiens blålinje. I natt sköt han sitt åttonde och nionde mål för säsongen när det blev seger med 5-2 i bortamötet med New York Islanders.

23-åringen, som missade säsongsinledningen på grund av ett kontraktsbråk, har svarat för 22 poäng (9+13) på 24 matcher så här långt. Bara Pittsburghs Kris Letang och Minnesotas Ryan Suter har svarat för fler så här långt.

Montréal har vunnit 20 av sina 30 matcher den här säsongen och ligger allt jämnt ett i Northwest Division. Pittsburgh Penguins toppar hela den östra konferensen, en poäng före just Canadiens.

*****

Toronto Maple Leafs fick en tidig 2-0-ledning i nattens bortamatch mot Buffalo Sabres. Det räckte inte för att vinna matchen. Sabres kom tillbaka starkt och kom inte bara ikapp, utan gick om Leafs i den tredje perioden.

Nazem Kadris andra mål i matchen betydde 4-4 för Toronto och matchen kom att avgöras på straffar. Där var Buffalo det vassare laget och vann, 5-4, efter Steve Otts avgörande mål i den sjätte straffrundan.

Noterbart är att matchen inleddes med ett stort slagsmål där fyra spelare var involverade – John Scott och Patrick Kaleta för Sabres samt Frazer McLaren och Colton Orr för Leafs. Orr fick matchstraff för sin involvering och samlade på sig 29 utvisningsminuter. Detta på blott två sekunders istid.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM