Buffalo

”The city is a shithole”

ANNONS

När jag var yngre lyssnade jag mycket på ett amerikanskt band som hette Live. De spelade sådan där kladdigt grungeflörtande collegerock som var populär under mitten av 1990-talet (och tydligen är populär i USA än i dag). De gjorde hur som helst en hittig låt som hette ”Shit Towne” som handlar om hur tråkigt och oinspirerat livet i en medelstor amerikansk stad kan vara. Låten handlar inte om Buffalo utan någon håla i Pennsylvania där bandmedlemmarna växte upp, men efter vår entré i staden i går kväll får den agera soundtrack för den här resan så här långt.

Att komma till Buffalo var som att ramla in i en scen ur filmen 28 dagar senare (minus alla zombies). Gatorna var otäckt öde trots att klockan bara var halv sex. Okej, jag fattar att det kanske inte är gatufest en rå söndagskväll som dessutom råkar vara annandag jul, men ändå… JVM är ju i stan!

Jag snackade med en finsk kollega innan jag åkte hit. Han var inte nådig i sitt omdöme av Buffalo. Det första dygnet här har inte gjort något för att motbevisa hans syn på staden:

”The city is a shit hole. I’ve spent one night there and decided that it was not only my first there, but also my last. Downtown is like ghost city after 6 pm, so all you can do is sit in a hotel lobby bar. HSBC is a nice arena, but take one exit wrong from highway and you find yourself in a very, very, very scary ghetto. I feel safer walking in downtown Moscow during the night than walking in downtown Buffalo.”

Till Buffalos försvar ska sägas att varken jag eller Johan har blivit rånad eller misshandlad – ännu. Skämt åsido har vi tvärtom blivit riktigt trevligt bemötta av alla människor som har korsat vår väg. Till skillnad från i Sverige är alla utåtriktade och sociala. Man kan utan problem starta en konversation med en främling utan att behöva känna sig som Thomas Quick.

Den enda som inte har varit pratglad hittills är USA:s forward Jeremy Morin. Han pratade nämligen inte alls. Jag och Johan beställde en intervju med honom efter USA:s övertidsseger över Finland i går. Efter 20 minuters trampande i den mixade zonen gick jag fram till USA:s medianisse och undrade var Morin hade tagit vägen. Samme man som tidigare hade sagt att han skulle hämta Chicago Blackhawks-spelaren svarade: ”Sorry, but he’s not coming.”
”But why”, undrade jag förvirrat.
”He’s not doing media today”, var det outvecklade svaret.
Och så var det med den saken…

Vi fick nöja oss med den finske kaptenen Sami Vatanen innan vi gav oss utan i den svinkalla natten. Där möttes vi av den mest skrämmande synen hittills under resan. I det provisoriska jättetältet utanför HSBC Arena skrålade ett coverband Bon Jovis ”Living on a Prayer” medan fem kraftigt berusade personer med kanadensiska landslagströjor vaggade omkring framför scenen med varsin platsmugg malt i näven.

”Shit Towne” hade varit en mer passande låt.

/UFFE BODIN

Text: Johan Nilsson | Uffe Bodin JVM-bloggen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch