Jessica Campbell möter media efter sin nya anställning.
Foto: Alarmy.
NHL

Jessica Campbell skriver historia - första kvinnliga coachen i NHL

ANNONS

2022 skrev hon historia i AHL. Nu gör Jessica Campbell det igen - i NHL. Den tidigare Malmö-spelaren kliver in i Seattle Kraken och blir den första kvinnliga coachen i ligan. 
– Jag ser fram emot att fortsätta jobba med henne på NHL-nivå, säger Dan Bylsma. 

Första kvinnliga ledaren i ett ishockey-VM för herrar och sedan den första kvinnan i AHL:s historia. Nu fortsätter Jessica Campbell att bryta ny mark i hockeyvärlden.

"Campbell blir den första kvinnliga assisterande coachen i NHL att på heltid jobba bakom bänken under grundserien", skriver Seattle Kraken i ett pressmeddelande. Detta då den tidigare Malmö-spelaren ansluter till staben tillsammans med Bob Woods.

"Var en viktig faktor"

För Campbell blir detta ett naturligt steg. När hon klev in i Seattles farmarlag 2022 var det nämligen för att bli assisterande coach till amerikanen, Dan Bylsma. Två år senare är situationen densamma, men på en högre nivå. 

– Under vår tid i Coachella Valley såg jag med egna ögon Jessicas engagemang för spelarutveckling. Hennes förmåga att skapa band med sina spelarna, speciellt Tye Kartye, Shane Wright and Ryker Evans, var en viktig faktor i anställningen. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med henne på NHL-nivå, säger Dan Bylsma. 

Under sina år i Coachella Valley tog de båda tränarna laget till två raka finaler. 

Den nu 32-åriga Jessica Campbell avslutade sin egen spelarkarriär i Malmö Redhawks damlag 2020. Därefter klev hon in som skridskocoach för Malmös SHL-lag innan det blev jobb i tyska Nürnberg i DEL och det tyska herrlaget under VM 2022 i Tammerfors.


TV: Victor Hedmans ord om Steven Stamkos

Den här artikeln handlar om: