Foto: Florida Panthers & Alarmy.
NHL

Jesper Boqvist vill ta nästa steg i Florida: "Jag kan också göra det"

ANNONS

Tiden i Boston blev kortare än önskat för Jesper Boqvist. 
Nu vill han se till att Florida Panthers blir klubbadressen en längre tid framöver. 
– Det var inget att tveka på. Det är många som tagit steg här och det vill jag också göra, säger han. 

Boston Bruins blir Florida Panthers till kommande säsong för Jesper Boqvist. Trots att den svenske forwarden växte in i NHL-truppen under året, tvingades han återigen ut på free agent-marknaden. Men denna gång var det kanske tur i oturen.

– När ett sådant lag kommer in i bilden var det inte så svårt. Jag har sett de senaste åren att flera spelare växt mycket här och jag känner att jag har mycket mer i mig och att jag också kan göra det. Det passar mig bra, säger Boqvist när han möter media när bläcket på ettårskontraktet ännu inte hunnit torka.

Den nu 25-årige Boqvist tingades av New Jersey Devils i NHL-draften 2017 och slog sig sedan fram i laget under sitt rookiekontrakt. Efter flytten till Boston behövde han då starta om i AHL för att bevisa sig. Nu vill han precis som de färska Stanley Cup-mästarna, Gustav Forsling, Kevin Stenlund och Oliver Ekman Larsson, ta ett stort steg i sin utveckling i Florida.

– Jag känner att jag kommit en bit på vägen, men att jag har mer i mig. Det var verkligen något jag tittade på när det var dags att byta lag, att andra har gjort det. De svenskarna har gjort det, men det finns fler. Så det känns som ett bra stället att göra det på. Förhoppningsvis är det jag nästa gång, säger Boqvist.

Vill kämpa sig kvar: “Hoppas att det är där jag blir kvar länge”

Kontraktet med Panthers sträcker sig, som sagt, endast över 2025/25. För Boqvist skulle det kunna innebära att han återigen behöver flytta på sig nästa sommar, men själv är han fast besluten att göra Florida till sin adress en längre tid. 

– Det är klart att man kanske önskar att man kan vara på samma ställe hela karriären, men det är få förunnat och för mig gäller det bara att hoppas att det stället bli Florida, att det är där jag blir kvar länge, säger han och fortsätter om att byta tröja igen: 
– Jag tror att man växer lite av det också, både som person, man lär sig nya grejer av nytt folk. Det känner jag att jag gjorde förra året och förhoppningsvis tar jag ännu större kliv i år.

När det kommer till hur den tidigare Brynäs-forwarden passar in i Stanley Cup-mästarna är han övertygad. 

– Det har varit väldigt tufft att möta Florida. De spelar på ett sätt som kan passa mig och nu fick jag en chans att komma till dem. Det var inget att tveka på egentligen. Det jag tycker stått ut är sättet de tävlar på. Det är ett lag som är på varje puck, som vill ha pucken hela tiden och kommer med fart in i varje puckduell. Det är så jag också vill spela, säger han.

Hör mer från Jesper Boqvists flytt i videospelaren ovan.


TV: Jesper Boqvists fullträffar i NHL 2023/24

Du kanske även vill läsa:
De tjänar bäst i NHL - nästa säsong
Plus De tjänar bäst i NHL - nästa säsong
Den här artikeln handlar om: