Mikkel Eriksen under U18-VM i april.
Foto: Martin Jansson (montage).
SHL

Färjestad vinner dragkampen - 16-årige Mikkel Eriksen klar

ANNONS

Färjestad fortsätter att locka till sig norska stortalanger. 
Denna gång har man vunnit kampen om Espen Knutsens brorson, Mikkel Eriksen. 
– Han har producerat mycket poäng i vilka lag han än varit i, säger junioransvarige Fredrik Jonsson, till Värmlands Folkblad.

Så sent som i april, under U18-VM, berättade Mikkel Eriksen för hockeysverige.se om att han blickade mot Sverige inför nästa säsong. Det 16-årige löftet hade då vänt hem till Norge efter en tid i Örebro, men kände att det var dags att flytta tillbaka till Sverige. 

– Ja, speciellt nästa säsong. Jag har inte helt bestämt mig men jag pratar med svenska klubbar. Det kommer bli avklarat efter VM, sa han då. 

Nu kommer Värmlands Folkblad med uppgifter om att det är Färjestad som vunnit kampen om en av Norges främsta talanger. Uppgifter som junioransvarige Fredrik Jonsson, bekräftar. 

– Vi kände att vi ville ha in en spelare likt Mikkel för att få den konkurrensen vill ha på forwardsidan. Vi är jättenöjda, vi tror han kommer han växa in kommer göra jättebra på J20, säger Jonsson till tidningen.

Debuterade i högstaligan - som 16-åring

Mikkel Eriksen gjorde 22 poäng på tio matcher i Örebros J18-lag i inledningen på den gångna säsongen, innan han som 16-åring debuterade i den norska högstaligan under vintern. Fyra mål och fem poäng på fem U18-VM-matcher senare är det förståeligt att han jagats av flertalet klubbar. 

– Mikkel är en spelskicklig center som verkligen har spelet i sig. Han har spelat på bra nivå och producerat mycket poäng i vilka lag han än varit i. Senast i norska U20-serien där han snittat nästan två poäng per match och likadant landslagsnivå med Norge så har också gjort det riktigt bra, säger Fredrik Jonsson till VF.

I Färjestads J20 kommer Eriksen återigen få spela med Ludvig Lafton och Elias Straume Vatne, som båda haft platser i det norska landslaget, men han har också bekanta i form av Stian Solberg och Linus Loob Trygg.

Läs hela hockeysverige.se's intervju med Mikkel Eriksen här.


TV: Stian Solberg draftad av Anaheim

Du kanske även vill läsa:
Ikonens brorson: "Pratar med svenska klubbar"
Ikonens brorson: "Pratar med svenska klubbar"
Den här artikeln handlar om: