Carl Grundström skriver på för San Jose Sharks
Foto; Lukasz Laskowski/PressFocus Credit: Sipa US/Alamy Live News
NHL

Carl Grundström skriver på för San Jose Sharks

ANNONS

Carl Grundström trejdades från Los Angeles Kings till San Jose Sharks i slutet av juni. Nu skriver han ett nytt tvåårskontrakt med nya klubben.
– Carl tillför vår laguppställning konsekvent konkurrenskraft, säger general managern Mike Grier.

Det var dagen innan NHL-draften som Carl Grundström fick beskedet att hans tid i Los Angeles Kings var förbi. Han hade trejdats till San Jose Sharks i utbyte för backen Kyle Burroughs.

Nu blir det en förlängning i nya klubben.

Under torsdagen meddelade Sharks att de tecknat ett tvåårsavtal med 26-åringen värt 1,8 miljoner dollar per säsong. Det innebär en löneökning med en halv miljon dollar. Hans utgående kontrakt hade en lönetaksträff på 1,3 miljoner dollar.

– Carl tillför konsekvent konkurrenskraft till vår lineup, säger general managern Mike Grier i ett pressmeddelande. Han visade att han kan bidra inte bara i den offensiva zonen, utan också är svår att spela mot i defensiven. Vi är glada över att lägga till honom i organisationen.

Carl Grundström tog VM-brons med Tre Kronor

Umeåsonen, med ett förflutet i MoDo och Frölunda, draftades av Toronto Maple Leafs i andra rundan 2016. Hans rättigheter trejdades vidare till Los Angeles, där han NHL-debuterade säsongen 2018/19. Sedan dess har han spelat 236 NHL-matcher och noterats för 40 mål och 67 poäng.

De tre senaste åren har han representerat Tre Kronor i VM, och kunde härom sistens i Tjeckien, åka hem med en bronsmedalj efter att ha skjutit två mål i medaljmatchen mot Kanada.

På meritlistan har Grundström även en Calder Cup som han vann med Toronto Marlies i AHL 2018.


TV: Simon Zether draftad av Florida Panthers

Den här artikeln handlar om: