NHL

TV: Victor Hedmans känslosamma ord om Steven Stamkos

ANNONS

Sagan om Steven Stamkos och Tampa Bay är slut. Därmed kommer Victor Hedman inte längre få spela med sin bästa vän.
–  Jag förlorar det som varit min bästa vän i 15 år. Att se “Stammer” lämna är inget som någon trodde skulle hända, säger Hedman på en mediaträff.

Efter 15 år som oskiljaktiga bästa vänner har Steven Stamkos nu lämnat Victor Hedman och Tampa Bay Lightning för spel i Nashville Predators. I samma veva förlängde Victor Hedman sitt kontrakt med Lightning i ytterligare fyra år.

På en mediaträff under tisdagskvällen berättade Hedman om sina känslor efter att ha fått se Steven Stamkos lämna klubben.

– Jag förlorar det som varit min bästa vän i 15 år. Att se “Stammer” lämna är inget som någon trodde skulle hända. Vi har haft många samtal de senaste veckorna, och det här är en sorgens dag. Det är svårt att föreställa sig att gå in i omklädningsrummet och arenan och inte se honom på isen. Det kommer bli superkonstigt, säger Hedman.

“Det hade varit respektlöst mot honom”

Tampa Bays superback berättar att de senaste dagarna innehållit en emotionell resa för honom.

– Det har varit en berg- och dalbana av känslor. Det är klart man blir jätteledsen av att se sin bästa vän lämna för att spela någon annanstans. Men vi har varit i kontakt genom hela processen och jag visste vartåt det barkade. 
– I den bästa av världar hade vi spelat hela vår karriär ihop i Tampa, men i slutet av den är det här en “business”. Jag beundrar det han gjort, inte bara för mig utan för hela staden, och han är en stor anledning till att vi vunnit två Stanley Cup-titlar. 
– Det var en sorgens dag igår, men det är bara att se framåt även om känslorna fortfarande är där. Vi kommer fortsätta ha kontakt även om vi spelar i olika lag.

Steven Stamkos.

Hedman fick också frågan om han ser framför sig att ta över som lagkapten efter Stamkos.
– Det är alldeles för tidigt (att prata om det). Jag vet inte vad jag ska säga, riktigt. Jag ser mig som en ledare och jag har haft ett “A” på bröstet i många år, och gått bakom den bästa lagkaptenen i den här sporten. Vi får se vad som händer framöver, men det hade varit respektlöst mot honom att kommentera det redan nu.

“Det betyder allt för mig”

Tampa Bay har också gått skilda vägar från en annan av lagets stjärnor de senaste åren: Michail Sergatjov. Han trejdades bort till Utah.

– Han var en stor del av vår framgång. Han har varit här i sju år, och de bara flög förbi. Jag har kommit honom nära och det är tråkigt att se honom lämna. Men jag hoppas han nu kommer till ett ställe där han får vara nummer ett och visa hur bra han är.

Men för Victor Hedmans del blir det alltså en fortsättning. Han har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt, och nästa sommar drar hans nya fyraårsavtal värt åtta miljoner dollar per säsong igång.

– Att få vara kvar här betyder allt för mig. Jag har varit här sedan jag var 18 år och vet inget annat - och det vill jag inte göra heller. Tampa är hemma för mig och min fru, och våra söner är födda här. Jag är så stolt över att förhoppningsvis få avsluta karriären här.

Den här artikeln handlar om: