Igor Shestjorkin
Bildbyrån
NHL

New York Rangers Igor Sjestjorkin begär monsterkontrakt

ANNONS

Idag är Sergej Bobrovskij NHL:s bäst betalde målvakt. Men nästa sommar lär han passeras av Igor Sjestjorkin - som uppges begära ett superkontrakt.

Sergej Bobrovskij tjänar tio miljoner dollar och är med det NHL:s högst avlönade målvakt, om vi bortser från Carey Price som alltjämt har ett gällande avtal men inte har spelat de två senaste åren. Bobrovskij har en lönetaksträff på tio miljoner dollar. Där bakom kommer Andrej Vasilevskij på 9,5 miljoner dollar.

Men om ett år lär en annan rysk målvakt, Igor Sjestjorkin, ha tagit över positionen som den bäst betalde målvakten. New York Rangers-stjärnan är idag bara på tiondeplats över målvakterna med högst lönetaksträff (6,67 miljoner dollar) men han uppges nu kräva en mer än dubbelt så hög årslön efter att hans nuvarande kontrakt går ut om ett år.

Kan bli en av NHL:s bäst betalda spelare

New York Posts Larry Brooks rapporterar att Shestjorkin vill ha 14 procent av det totala lönetaksutrymmet som förväntas gälla säsongen 25/26, då hans nya kontrakt ska börja gälla. Det skulle motsvara nästan 13 miljoner dollar. Den enda i NHL som har en snittårslön på över 13 miljoner dollar är Auston Matthews. Det ska dock sägas att Leon Draisaitl, som också har ett år kvar på sitt kontrakt, också väntas gå över den platån med sitt kommande kontrakt,

Anledningen till varför Shestjorkin begär just 14 procent av det totala lönetaket som ett lag har till godo är för att det var vad Carey Price fick när han skrev sitt kontrakt 2017. Det motsvarande då alltså 10,5 miljoner dollar.

Eftersom 28-åringens kontrakt går ut nästa sommar får parterna nu börja diskutera ett nytt avtal.

Igor Shestjorkin har varit Rangers förstaval i kassen de senaste fyra åren, och vann Vezina Trophy år 2022. Då nominerades han också till hart Trophy, priset som går till ligans MVP.


TV: Svenskarna som valdes i draften

Den här artikeln handlar om: