Anton Frondell och Jakob Ihs Wozniak.
Bildbyrån
NHL-draften

Frondell och Ihs Wozniak topp-fem på draftexpertens ranking

ANNONS

I år gick ingen svensk i förstarundan. Nästa år kommer det däremot bli ett helt gäng. När The Athletics Corey Pronman rankar spelarna inför nästa års draft återfinns två svenskar topp-fem - och fem i förstarundan.

Medan 06-kullen, som i huvudsak utgjorde årets draftunderlag, hela tiden setts som en något svagare svensk årgång har 07:orna i stället pekats ut som en av de allra främsta. Redan nu, med ett helt år kvar till 2025 års draft, kan vi därför slå fast att flera svenskar kommer väljas tidigt och ett helt gäng kommer gå i förstarundan.

När The Athletics draftexpert Corey Pronman gör sin första ranking inför nästa års draft återfinns fem svenska spelare i topp-32 - och två blågula talanger tippas gå topp-fem.

Anton Frondell och Jakob Ihs Wozniak topp-fem

Den amerikanske centern James Hagens ses som en relativt given etta, och bakom honom är den kanadensiske forwarden Porter Martone tvåa och centern Roger McQueen (även han från Kanada) trea innan vi når fram till två svenska superlöften. Fyra på listan är Djurgårdens megatalang Anton Frondell, och femma är den nästan lika uppsnackada Jakob Ihs Wozniak som till vardags huserar i Luleå.

“Frondell är en fantastisk speluppläggare men han är också en mycket farlig skytt från tekningscirklarna”, skriver Pronman om Frondell.

“Forwards som är 190 cm långa, kan åka skridskor, har mycket offensiv skicklighet och kan skjuta pucken är svåra att hitta, och Wozniak ser ut som en potentiellt inflytelserik forward på den här nivån”, skriver han om Luleåtalangen.

Fem svenskar i förstarundan

Men det stannar alltså inte där.

Senare på listan hittar vi det stora backlöftet Sascha Boumedienne (Youngstown, USHL) på 20:e plats, Milton Gästrin (MoDo) som 24:a och Djurgårdens Victor Eklund som 32:a. 

Utöver det återfinns Örebros slovakiska backlöfte Luka Radivojevic som 29:a på rankingen.


TV: Simon Zether draftad av Florida

Den här artikeln handlar om: