Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Oliver Ekman-Larsson ger miljonbidrag till Tingsryd

ANNONS

Oliver Ekman-Larsson går in och hjälper sin krisande moderklubb Tingsryds AIF, rapporterar Smålandsposten.

Tingsryds AIF är i en ekonomisk jättekris. Senast imorgon, 3 juli, måste de visa att det har samlat ihop 2,5 miljoner kronor för att rädda elitlicensen. De har bland annat fått hjälp från en supporterinsamling, och dessutom arrangerar Växjö ett evenemang där alla intäkter går till Taif

Dessutom får den allsvenska klubben nu hjälp från den nyblivne Stanley Cup-mästaren Oliver Ekman-Larsson. Tingsryds AIF-produkten går in med 1,5 miljoner kronor i aktieägartillskott till Taif.

– Det känns väldigt bra. Nu ska vi bara ha in de sista kapitalgarantierna också, säger Tingsryds ordförande Jan Pyrell till Smålandsposten.

På frågan om hans bidrag något som hade gått att räkna till kapitalgarantin på 2,5 miljoner kronor klubben måste ha löst till imorgon svarar Pyrell:

– Nej, jag tror inte att tillfälle ges till det. Det är lite trassligt att förklara hur det fungerar, men det är för kort om det. Det är något vi får lösa utan hjälpen från Oliver, men det är fint att kunna visa att vi har börjat även med aktieägartillskotten.

Oliver Ekman-Larsson skrev igår på för Toronto Maple Leafs.


Den här artikeln handlar om: