Bildbyrån
SHL

Växjö arrangerar Skills competition - för att hjälpa Tingsryd

ANNONS

I augusti arrangerar Växjö Lakers sin Skills Competition. Men i år skänker de alla intäkter till Smålandsrivalen Tingsryd.
– Med våra klubbars historik kanske man inte såg det komma, säger TAIFs styrelseordförande Jan Pyrell till Växjö Lakers hemsida.

Tingsryds AIF är i en ekonomisk jättekris. Senast på onsdag, 3 juli, måste de visa att det har samlat ihop 2,5 miljoner kronor för att rädda elitlicensen. Och nu får de hjälp från oväntat håll.

Den 6 augusti arrangerar Växjö Lakers  en Skills Competition i VIDA Arena. I år bjuder de in Tingsryd att delta - och dessutom går alla intäkter från arrangemanget oavkortat till TAIF.

– Där TAIF idag befinner sig har vi också varit en gång och vi vet hur avgörande det är med stöd för att ta sig tillbaka. Ishockeyn och hela föreningssverige är i en tuff ekonomisk situation, men med en gemensam kraftsamling löser vi det, säger Jennie Isberg, styrelseordförande i Växjö Lakers.

Växjö och Tingsryd är, eller i alla fall var, rivaler i den småländska hockeyn.

– Nu gäller det bara att vi i Småland sluter samman, och nyttjar vår lite krokiga historia och tävlingsinstinkter, till att göra årets Skills Competition till något utöver det vanliga, säger Isberg.

Växjö Lakers har nu gjort en skrivelse till Licensnämnden som man hoppas kan ta den framtida intäkten i beaktande när de tar sitt beslut på onsdag. Pengarna från detta event kommer som sagt inte in förrän i augusti.


TV: TAIF-produkten draftad av Nashville



 





 

Den här artikeln handlar om: