Simon Zether valdes av Florida Panthers i NHL-draften 2024.
Foto: Uffe Bodin
NHL-draften

NHL-draften 2024: Simon Zether draftad av Florida Panthers

ANNONS

Det dröjde till fjärde rundan innan Simon Zether valdes i NHL-draften. Men någon eventuell besvikelse försvann snabbt när det var de nyblivna Stanley Cup-mästarna Florida Panthers som draftade honom.
– En vinnande klubb där kulturen är bra, säger Zether till hockeysverige.se.

LAS VEGAS (HOCKEYSVERIGE.SE)

Rögles tvåvägscenter Simon Zether fick vänta några timmar på att höra sitt namn bli uppropat under andra dagen av NHL-draften. I slutändan var det värt det. I fjärde rundan valdes 18-åringen som 129:e spelare – av Stanley Cup-mästarna Florida Panthers. En klubb Zether har en stor beundran för.

– Först och främst ett vinnande lag. Samtidigt tycker jag att deras kultur är väldigt bra, sättet man ska vara på som människa och som hockeyspelare. En av de främre klubbarna i NHL, skulle jag säga.

Simon Zether: “Undervärderad offensiv”

Zether har gjort sig känd som en mogen center som tar stort ansvar över hela banan. Han understryker dock att han har mer att erbjuda än bara sina defensiva egenskaper.

– Lite undervärderad offensiv kanske. Sedan är jag lång, 191 centimeter, och rightare. Det är inte så många som är det, så jag försöker använda kroppen så mycket som möjligt.

Kommande säsong är han utlånad till Västerås av Rögle för att få mer speltid och en större roll. Det är en utmaning han är väldigt exalterad över.

– Ofantligt kul! Jag känner att det här laget kommer att ta revansch för i fjol. Det ska bli kul att utveckla mig själv också, säger Simon Zether.

Se intervjun med Zether i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: