SHL

Färjestad värvar Marian Studenic

ANNONS

Marian Studenic är till sist bekräftad av Färjestad. Slovaken presenteras efter att ha förlorat AHL:s mästerskapsfinal med Coachella Valley Firebirds.
– Han är väldigt användbar över hela banan, kan spela både powerplay och boxplay, säger sportchefen Rickard Wallin.

48 poäng på 67 matcher och 44 poäng på 64 matcher är Marian Studenic facit i AHL:s grundserie de två senaste åren. Nu ska slovaken göra SHL-debut till hösten.

Studenic har nämligen skrivit på ett tvåårsavtal med 2022 års mästarlag Färjestads BK, bekräftar klubben på sin hemsida. Studenic spelade nyligen Calder Cup-final med Seattle Krakens farmarlag, och gjorde elva poäng på 18 matcher i slutspelet.

– Han är väldigt användbar över hela banan, kan spela både powerplay och boxplay. Eftersom han ändå precis slutat säsongen så får vi väl alla ge honom lite tid att växa in i den nya kostymen och förhoppningsvis vara som bäst när det gäller som mest, säger sportchef Rickard Wallin.

Marian Studenic till Färjestad

Studenic åkte över till Nordamerika redan som junior, och har bara gjort 25 seniorlagsmatcher i Europa, för Slovan Bratislava.

– Färjestad går alltid för att vinna, och det är ett bra lag jag kommer till. Att sedan få känna en stabilitet i vardagen är också något jag ser fram emot. Det tar på en när man inte riktigt vet från dag till dag om man ska upp eller ner i systemet. Att få trygghet, och att spela inför en passionerad hemmapublik här verkligen något jag ser fram emot, säger han.

På meritlistan finns 46 matcher i NHL.


TV: Noel Fransén draftad av Carolina

Den här artikeln handlar om: